G. Skaistė: dabartinių priemonių amortizuoti kylančias kainas pakanka

  • Teksto dydis:

Prezidentui Gitanui Nausėdai siūlant didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) nuo 460 iki 510 eurų bei mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms pažeidžiamoms visuomenės grupėms, finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad sušvelninti kainų šuolį pakanka dabartinių priemonių.

„Manome, kad gyventojai ne visada turi prisiimti atsakomybę už savivaldos sprendimus pertvarkant šilumos ūkį, todėl valstybės pagalba šiame laikotarpyje, gal priemonė ir nėra pati taikliausia, nes PVM lengvata nėra socialiai teisingiausia, bet ji efektyvi ir padeda taupyti laiką“, – po susitikimo su prezidentu ketvirtadienį LRT radijui sakė G. Skaistė.

„Manome, kad šių priemonių užtenka, stebime situaciją ir jeigu metų eigoje matysime, kad energijos rinka nesistabilizuoja, turbūt papildomų priemonių taip pat bus galima imtis“, – kalbėjo ji.

Tuo metu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis sako, kad NPD svarbu didinti ne tik mažiausias pajamas gaunantiems gyventojams.

„Reikėtų vėlgi grįžti gal net prie to skaičiaus, kuris buvo mūsų Vyriausybėje, nes dabartinis sprendimas, kas padaryta, buvo nukreiptas į mažiausias pajamas gaunančius žmones, bet tai, kas vyksta šiandien, tai kerta ir per vidutines pajamas gaunančius žmones", – teigė S. Skvernelis.

Jis apgailestavo, kad nebuvo įsiklausyta į siūlymus indeksuoti ir didinti vaiko pinigus.

Ministrė G. Skaistė yra sakiusi, kad tvirtinant 2022 metų biudžetą buvo numatyta gyventojų pajamų didinimui daugiau nei 1 mlrd. eurų. Vyriausybė trečiadienį apsisprendė laikinai taikyti nulinį PVM tarifą centralizuotam šildymui. Be to, numatyta papildomai skirti 35 mln. eurų gyventojų saulės elektrinėms.

Siekiant sušvelninti išaugusios infliacijos padarinius, G. Nausėda ketvirtadienį pranešė siūlysiantis didinti NPD nuo 460 iki 510 eurų. Be to, jis siūlo mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms – pensininkams, daugiavaikėms ar sunkiai besiverčiančioms šeimoms. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar žinote kaip yra kitose šalyse su kainų kilimu.Tiesiog yra keliamas valandinis ayginimas ir galvos nesuka.Didės kainos,didės atlyginimai.O darbdaviai nelabai nori kelti kainas nes reikes kelti ir atlyginimus.Jokių problemų,pas mus Lietuvoje tas pats turi būti.

Tikiu

Tikiu portretas
kad jai pilnai užtenka gaunant tokį atlyginimą :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių