G. Nausėda su ministrais aptars naująjį ES biudžetą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su devynių ministerijų vadovais aptars derybų rezultatus dėl naujojo Europos Sąjungos biudžeto ir ekonomikos gaivinimo fondo.

Susitikime dalyvaus Finansų, Žemės ūkio, Aplinkos, Ekonomikos, Krašto apsaugos, Švietimo, Energetikos, Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijų vadovai.

Europos Sąjungos vadovai po keturias dienas trukusių derybų praeitą savaitę susitarė dėl ekonomikos gaivinimo fondo ir naujojo Bendrijos biudžeto.

Briuselyje patvirtintas sprendimas pagalbą nuo koronaviruso nukentėjusioms šalims skirti iš bendros 750 mlrd. eurų paskolos yra istorinis žingsnis gilesnės ES fiskalinės integracijos link.

ES lyderiai taip pat patvirtino daugiau kaip trilijono eurų vertės 2021-2027 metų ES biudžetą.

Diplomatų teigimu, įvertinus abi priemones, bendra europinė parama Lietuvai naujoje finansinėje perspektyvoje bus 1,7 mlrd. eurų didesnė nei 2014-2020 metų biudžete.

Derybų maratono pabaigoje Baltijos šalims ES biudžete pavyko išsikovoti didesnes tiesiogines išmokas žemdirbiams. Lietuvos ūkininkams išmokos pakils nuo dabartinių 177 eurų už hektarą iki 200 eurų 2022 metais.

Prezidento atstovė spaudai Kristina Karnickaitė BNS sakė, kad prezidentas su ministrais kalbės „apie prioritetinių darbų planą, siekiant sklandaus ir efektyvaus ES skiriamų lėšų investavimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimtai

rimtai portretas
uztat ir laike ji seb banke kad nieko nesupranta....paprasciausias silpnavalis....kas nori tas stumdo...bega zmones nuo jo...bijo visu ...kad tik kas ko nepasakytu....kokia apgaulinga asmenybe...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių