G. Nausėda: mūsų ekonomika nesikeičia taip greitai, kaip norėtųsi

Europos Sąjungai (ES) raginant Lietuvą daugiau dėmesio skirti skaitmenizavimui ir žaliosioms iniciatyvoms, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad šalies ekonomika nesikeičia taip greitai, kaip norėtųsi.

„Daugiau nei du dešimtmečius visos politinės partijos deklaravo, kad yra svarbu tyrimus ir inovacijas nustatyti kaip pagrindinį šalies prioritetą“, – Prezidentūros surengtoje konferencijoje apie mokslo ir inovacijų politikos stiprinimą ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Tačiau statistika rodo, kad mūsų ekonomika nesikeičia taip greitai, kaip mes visi norėtume. Metai iš metų, įvairūs tarptautiniai rodikliai rodo tuos pačius nesikeičiančius rezultatus“ – pridūrė šalies vadovas.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos biudžeto išlaidos sudaro pusę ES vidurkio, o privačių investicijų lygis yra keturis kartus mažesnis.

Šalies vadovo teigimu, ES turi sukurti tokius instrumentus, kurie mažintų skirtumą tarp bloko šalių tyrimų ir inovacijų srityje.

Anot jo, Lietuva turi būti ambicinga ir rasti naujas verslo nišas.

„Mes turime būti pirmi, kurie sugalvoja naujus verslo modelius, produktus ir paslaugas. Taip pat turime sukurti teisinę aplinką, kuri būtų palanki jų plėtrai“, – sakė G. Nausėda.

„Inovacijos, kūrybingumas, tolerancija nesėkmėms bei pasiruošimas valdyti rizikas turėtų tapti svariba kiekvieno politiko, valstybės tarnautojo ir verslininko dienos dalimi“, – pridūrė jis.

Europos Komisijos (EK) praėjusią savaitę pateiktose rekomendacijose Lietuvai siūloma ateities investicijas nukreipti į skaitmenizaciją ir žaliąją energetiką.

Komisija rekomendacijas parengė trimis kryptimis, susijusiomis su pandemija, socialiniais aspektais ir investicijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių