G. Nausėda: „Brexitas“ be susitarimo gali sulėtinti Lietuvos ekonomiką

Briuselyje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį perspėjo, kad Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos (ES) be susitarimo gali sulėtinti Lietuvos ekonomikos augimą.

„Šiuo metu aš neturiu tokios oficialios statistikos arba oficialaus įvertinimo, kokį tai galėtų turėti poveikį, nes viskas labai priklauso nuo scenarijų, nuo konkrečių sąlygų, bet manau, kad tai gali būti matuojama dešimtosiomis BVP procento dalimis“, – žurnalistams sakė G. Nausėda, paklaustas apie „Brexit'o“ be susitarimo poveikį Lietuvos ekonomikai.

Britų premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) žada, kad išves šalį iš ES spalio pabaigoje arba atnaujinus susitarimą su bendrija dėl ateities santykių, arba be jokios sutarties.

Tačiau jis antradienį patyrė smūgį šalies parlamente, kai opozicijos ir dalies valdančiųjų konservatorių balsais buvo nuspręsta perimti „Brexit'o“ kontrolę. Taip atvertos galimybės trečiadienį pateikti projektą, neleidžiantį Jungtinei Karalystei išstoti be susitarimo.

G. Nausėda sakė besitikintis, kad Britanija iš ES pasitrauks sklandžiai, nors dar Lietuva pavasarį pasiruošė „kietajam“ pasitraukimo variantui, kai priėmė kelias dešimtis įstatymų.

„Mes esame pasirengę užtikrinti tiek britų, gyvenančių Lietuvoje, teises, tiek lietuvių, gyvenančių Didžiojoje Britanijoje, teises, kaip ir užtikrinti tam tikrus verslo interesus dvišaliuose ekonominiuose santykiuose“, – kalbėjo prezidentas.

Europos Komisija trečiadienį pareiškė, kad „Brexit'o“ be susitarimo tikimybė yra išaugusi. ES pareigūnai toliau laikosi pozicijos, kad su Theresa May (Tereza Mei) suderėta sutartis nebus keičiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia subiniu laizyti nauseda

Ku-kū Ball

Ku-kū Ball portretas
Egzistuoja, egzistuoja gražiausiai, tik Tamsta ne viską matai ar nenori matyti.

Peace Da Ball

Peace Da Ball portretas
Kaip galima suletinti ta, kas neegzistuoja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių