G. Landsbergis: JAV verslas vertina Lietuvos politinę laikyseną

  • Teksto dydis:

Vašingtone viešintis užsienio reikalo ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį susitiko su JAV įmonėmis, atstovaujančiomis gynybos, finansinių paslaugų, kibernetinio saugumo, biotechnologijų ir farmacijos, žmogiškųjų išteklių vadybos sektoriams. Šios įmonės jau veikia arba planuoja veiklą Lietuvoje.

„JAV verslas labai vertina Lietuvos politinę laikyseną. Vertybėmis grįsta, intensyvi ir artima transatlantinė partnerystė yra geriausias garantas tolesnei ir mūsų verslo ryšių plėtrai“, – po susitikimo sakė ministras G. Landsbergis.

Pasak ministro, JAV yra strateginės Lietuvos partnerės daugelyje sričių – užtikrinant saugumą regione, bendradarbiaujant NATO, plėtojant inovacijas ir ekonomines verslo partnerystes.

„Jaučiame nuolatinę politinę ir ekonominę paramą iš JAV partnerių. Susitikime su JAV kompanijomis pabrėžiau, kad Lietuva siekia ir toliau didinti prekybos apimtis su JAV, skatinti abipuses investicijas ir stiprinti verslo bendradarbiavimą ypač inovatyviuose, aukštą pridėtinę vertę kuriančiuose ekonomikos sektoriuose. Jau kitą savaitę Lietuvoje viešės JAV verslo delegacija“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Renginyje, kaip nurodoma URM pranešime, dalyvavo „Thermo Fisher Scientific“, „Lockheed Martin“, „Eli Lilly“, „Bell/Textron“, „Oshkosh Defense“, „Sempra Energy“, „Strategic Staffing Solutions“, „Exxon Mobil“, „Moody’s“, „Motorola Solution“ atstovai.

Lietuvos-Amerikos verslo tarybos įmonių delegacija Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis.

Penktadienį užsienio reikalų ministras G. Landsbergis susitiks su JAV Baltųjų rūmų pareigūnais, dalyvaus analitinio centro „The German Marshall Fund“ renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatoriai , JANKIAI jūsų Lietuvoje n e i š l a i ky s ,

konservatoriai , JANKIAI jūsų Lietuvoje n e i š l a i ky s , portretas
dirbkite Lietuvos GYVENTOJAMS , o ne JANKIAMS , kitap p a s i ū s i m e ŠUNUI šieką pjauti

Senis

Senis portretas
Nebejuokink pasaulio, jau beveik visas jankiams sulindo i sub, bet naudos tai jokios ziurek i ekonomika baigiat nuvaryti visai tikrai ateis laikas tauta neatleis tai.

Anūkėlis

Anūkėlis portretas
“Vertybemis grįsta partnerystė...” verslo ir politikos. Nežinau tokios, ale visai kaip Rusijoje....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių