G. Kirkilas neatsitraukia: reikalausime didinti vaiko pinigus, kaip yra sutarta

Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad nesitraukia nuo koalicijos sutartyje įrašyto tikslo – didinti vaiko priežiūros išmokas iki 70 eurų universaliosios dalies ir 30 eurų priedo daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms. Finansų ministerija, pasak jo, turėtų rasti lėšų biudžete.

„Kol kas projekto nėra Seime, jis bus pateiktas spalio mėnesį. Derybos vyko kartu derinant šias pozicijas, ypatingai finansines, kartu su Finansų ministerijos atstovais ir taip buvo sutarta, tuomet jie pritarė. Aš kol kas nematau pagrindo, kad Finansų ministerija galėtų kaip nors keisti koalicijos sutartį, todėl mes laikysimės šitos pozicijos, kad vaiko pinigai liktų tokie, kokie yra sutarta koalicijos sutartyje. Ir ne tik mes – ir kiti koalicijos partneriai, manau, palaikys mus“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė „socialdarbiečių“ lyderis.

Vaiko pinigų didinimas visiems turi būti prioritetas, tvirtina G. Kirkilas.

„Aš manau, kad tai yra daug svarbesnis dalykas, negu galbūt kai kurie kiti. Finansų ministerija turi ieškoti resursų kitur. Manau, kad socialinė parama šeimoms yra daug svarbesnis dalykas visais aspektais – ir dėl demografinių aspektų, ir dėl migracijos. Sunkiai įsivaizduoju, kokie yra kiti svarbesni dalykai“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Jeigu mūsų klaus, kur juos surasti, mes savo pasiūlymus pateiksime.

Parlamentaras pabrėžė, kad pinigų šalies biudžete, anot jo, tikrai galima rasti. Privalome laikytis koalicijoje numatyto tikslo, pridūrė G. Kirkilas.

„Galbūt reikia mažinti biurokratinio aparato išlaidas. Čia kalbama apie 30-40 mln. Milijardiniame biudžete tikrai tokius pinigus galime surasti. Yra toks sprendimas ir Finansų ministerija turi jo laikytis“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

Jo teigimu, „socialdarbiečiai“ galėtų pateikti vaiko pinigų didinimui reikalingų finansinių resursų ieškojimo sprendimų.

„Jeigu mūsų klaus, kur juos surasti, mes savo pasiūlymus pateiksime, bet kol kas nėra paties biudžeto projekto, čia yra tik kalbos apie jį“, – pridūrė G. Kirkilas.

ELTA primena, kad valdančiosios koalicijos sutartyje yra numatyta, kad vaiko pinigų išmoka nuo 2020 m. sausio 1 d. sudarys 70 eurų universalią išmoką visoms šeimoms, pridedant 30 eurų priedą daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms. Vis dėlto Finansų ministerija pasiūlė didinti universalią vaiko išmoką iki 60 eurų, o ne iki 70. Pats finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad vaikų pinigų didinimas priklausys ir nuo ekonominių prognozių.

Šiuo metu universali išmoka vienam vaikui, kol jis sulauks pilnametystės, siekia 50 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Soc remtinoms šeimoms ar ten rūkantiems ir nedirbantiems tėvams tikrai gaila, kad yra išmokami vaiko pinigai... Reikia didinti juos dirbančioms šeimoms, taip skatinti visas mamas dirbti, o ne iš pašalpų ir vaiko pinigų gyventi.

...

... portretas
Vaiko pinigų didinimas naudingas TIK alkoholio prekeiviams; nesugebantiems vaikų išlaikyt yra vaikų grobimo kontoros, jos jais ir pasirūpins... alkoholikų vaikai nepaklausūs?.. :/

Senolis

Senolis portretas
I pensija kirkilos birnotoniai ir kiti amb subinlaiziai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių