Finansų ministerija pristatė priemones kovai su probleminiu lošimu

Finansų ministerija verslui ir nevyriausybinėms organizacijoms pristatė probleminio lošimo priemonių planą, kuriame 12 priemonių suskirstytos į tris probleminio lošimo mažėjimą lemiančias grupes: šviečiamosios veiklos skatinimas ir sąmoningumo ugdymas, pagalbos probleminiams lošėjams prieinamumo užtikrinimas ir probleminio lošimo paplitimo mažinimas.

„Tikime, kad užkirsti kelią priklausomybei yra efektyviau, nei kovoti su pasekmėmis, todėl didelį dėmesį priemonių plane skiriame švietimui ir sąmoningumo ugdymui. Tačiau nepamirštame ir tų žmonių, kuriems vien prevencinių priemonių jau nebepakanka. Šią problemą spręsime kompleksiškai“, – Finansų ministerijos pranešime cituojama finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Verslą ir nevyriausybines organizacijas Finansų ministerija pakvietė prisijungti, įgyvendinant plane įvardintas priemones, bei siūlyti savų iniciatyvų, galinčių mažinti probleminio lošimo sukeltas problemas.

Probleminio lošimo prevencijos priemonių įgyvendinimo planas yra vienas iš Lietuvos Vyriausybės programos įgyvendinimo plano darbų, kurie apima lošimų ir loterijų žaidėjų apsaugos stiprinimą.

Azartiniai lošimai, lažybos ir nauji kompiuteriniai žaidimai, turintys azartinių lošimų požymių, tampa masiniu laisvalaikio leidimo būdu. Psichikos sveikatos specialistų teigimu, azartiniai lošimai yra specifinė pramogos rūšis, kuria piktnaudžiaujant gali susiformuoti priklausomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių