Farmacininkai priešinasi kai kurių vaistų pardavimui ne vaistinėse

  • Teksto dydis:

Farmacijos verslo atstovai priešinasi siūlymui kai kuriuos nereceptinius vaistus pardavinėti degalinėse bei parduotuvėse. Jie tikina, kad tai neatpigins vaistų, nes prekių kainos degalinėse paprastai yra didesnės. Lietuvos farmacijos sąjungos prezidentas sako, jog taip būtų sužlugdyta vaistų mažmeninė prekyba.

„Pardavimas vaistų ne vaistinėje yra susijęs su alkoholiu. Dabar vyksta diskusija, kad reikia sumažinti alkoholio pardavimus, išimti alkoholį iš prekybos ir steigti specializuotas parduotuves (...) Aš darau prielaidą, kad taip siūloma prekybos tinklams atsverti alkoholio pardavimus, pardavinėjant vaistus“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos farmacijos sąjungos prezidentas Eduardas Tarasevičius.

Anot jo, pasiūlymų kai kuriuos nereceptinius vaistus pardavinėti ne vaistinėse buvo ir anksčiau.

„Klausimas apie vaistų pardavimą ne vaistinėse, o degalinėse jau sklando nuo 2009 metų. Seime toks siūlymas jau buvo du kartus, bet jis buvo atmestas. Dabar jau trečias kartas ir siūloma ne tik degalinėse pardavinėti, bet ir parduotuvėse bei kioskuose. (...) Tai yra farmacijos mažmeninės prekybos žlugdymas“, - teigė E.Tarasevčius.

Biomedicinos mokslų daktaras Povilas Gaidelis sakė, kad bet kokiems vaistų pardavimams yra būtinas vaistininkas, nes jis gali teisingai parinkti vaistus.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neseniai Seime užregistravo Farmacijos įstatymo pataisas, kurios leistų kai kuriuos nereceptinius vaistus parduotuvėse ir degalinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia cia problema juk vaistininkai turi receptu blankiu su gydytojo stampu jiems tik reikia uzrasyti pavadinima vaisto

Ert

Ert portretas
Nereceptinių vaistų monopolį būtina atimti iš vaistinių.

to nuomone

to nuomone  portretas
Tikrai taip, dar galėtų ir nesudėtingas chirurgines operacijas leisti daryti prekybcentrio mėsos skyriuje. Žmonės greitai atsirinks kur greičiau ir pigiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių