ES komisaras: „Gazprom“ padėtis rinkoje leidžia vykdyti nesąžiningą kainų politiką

  • Teksto dydis:

Už konkurenciją atsakingas Europos Sąjungos (ES) komisaras Joaquinas Almunia (Choakinas Almunia) teigia, kad Rusijos koncerno "Gazprom" padėtis rinkoje leidžia piktnaudžiauti nustatant dujų kainas Europos vartotojams.

"Gazpromo" galia rinkoje leidžia jam vykdyti tokią kainų politiką, kuri, mes įtariame, neatitinka pamatinių rinkos principų. Mes susirūpinę, kad dideli kainų skirtumai Europoje išlaikomi dėl teritorinių apribojimų sudarant dujų tiekimo susitarimus ir bandymų išstumti kitus dujų tiekėjus", - penktadienį Niujorke vykusioje konferencijoje pareiškė komisaras.

Fordhamo konkurencijos teisės instituto metinėje konferencijoje pasakytoje kalboje, kuri publikuota Europos Komisijos (EK) interneto svetainėje, J.Almunia komentavo 2012 rudenį EK pradėtą tyrimą, ar Rusijos gamtinių dujų koncernas "Gazprom" nesinaudojo dominuojančia padėtimi Vidurio ir Rytų Europos šalių rinkose.

"Vienas iš esminių dalykų šioje byloje yra tai, kad "Gazprom" galbūt taikė nesąžiningai aukštas kainas savo klientams Vidurio ir Rytų Europoje, palyginti su sąnaudomis ar konkurencinių produktų kainų dinamika", - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių