EP pritarė Ignalinos AE uždarymui skirti visą Lietuvos prašomą sumą

Trečiadienį Europos Parlamentas (EP) balsavo dėl 2021-2027 m. ES daugiametės finansinės programos. EP pritarė pozicijai, kad Ignalinos atominės elektrinės (AE) eksploatacijos nutraukimui būtų skirta būtent tiek, kiek prašo Lietuva - 780 mln. eurų.

„Šis Europos Parlamento pritarimas yra gera žinia Lietuvai. Tai sustiprina mūsų tolesnes derybines pozicijas dėl Ignalinos AE finansavimo po 2020 m. Toliau aktyviai derėsimės ir sieksime, kad iš ES būtų skirtas pakankamas finansavimas sklandžiam ir nenutrūkstamam Ignalinos AE uždarymo procesui užtikrinti“, - sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Iš viso naujosios daugiametės finansinės programos laikotarpiu Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo darbams finansuoti reikės 907 mln. eurų, iš jų ES finansavimo poreikis 2021-2027 m. 780 mln. eurų. Ši suma pagrįsta 2014 m. patvirtintu ir su Europos Komisija suderintu Galutiniu IAE eksploatavimo nutraukimo planu.

Būsimą ES daugiametį biudžetą tvirtins ES Taryba bendru sutarimu su EP. Pozicija, kuriai trečiadienį pritarė EP, yra pagrindas EP deryboms ir konsultacijoms su ES Taryba pradėti.

Europos Komisija yra pateikusi siūlymą naujoje daugiametėje finansinėje programoje Ignalinos AE uždarymui skirti 552 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
prisistatys namu ignalinai uzdaryti neuzteks ir kaltu nebus rusiskas scenarijus

taip

taip portretas
briuselio mafija plauna E pinigus su musu runkelmafija

Paaiškinsiu

Paaiškinsiu portretas
Per artimiausius 4-6 metus Lietuvoje turėtų iškilti bent pora prabangių gyvenamujų kvartalų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių