Ekonomistė: galimybių pasas šiuo pereinamuoju laikotarpiu yra naudinga priemonė

Turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė sako, kad dabartiniu pereinamuoju laikotarpiu, kai laisvinami karantino ribojimai ir didinamas vakcinuotų žmonių skaičius, galimybių pasas yra naudinga priemonė.

„Dabar yra tas pereinamasis laikotarpis, kai yra po truputėlį laisvinami karantino ribojimai ir didinama vakcinuotų visuomenės narių dalis. Šituo pereinamuoju laikotarpiu galimybių pasas pasitarnautų tiems verslams, kurie yra labiausiai nuo pandemijos nukentėję ir yra priklausomi nuo tiesioginio kontaktinio aptarnavimo ir panašiai. Mano akimis, tai laikina, bet naudinga priemonė“, – Eltai sakė I. Genytė-Pikčienė.

Mano akimis, tai laikina, bet naudinga priemonė.

„Neabejotina, kad pandemijos smaigalyje atsidūrusios veiklos turės tam tikrų iššūkių tiek grįžti į įprastą ritmą, tiek susigrąžinti darbuotojus, bet, matyt, atsigavimas, kurio visi tikimės karantinui pasibaigus, išties padės tai padaryti sparčiau“, – pridūrė ekonomistė.

Jos teigimu, laisvos darbo jėgos taip pat yra, todėl pritraukiant darbuotojus neturėtų kilti didelių problemų.

Indrė Genytė-Pikčienė. G. Bartuškos / ELTOS nuotr.

Pasak ekonomistės, tai, kad testavimą, norint suteikti progą nepaskiepytiems ir nepersirgusiems žmonėms naudotis galimybių pasu, apmokės valstybė, galima vertinti kaip verslo skatinimo priemonę.

„Toks klausimas turėtų būti priskiriamas prie verslo skatinimo. Šiuo momentu daug milijonų skirta pagalbai verslui ir dalis jų dar nėra išdalyta ir dūli Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ar „Invegos“ rankose, tad skatinti verslus galima ir kitais kanalais, ir tai būtų vienas iš kanalų, kaip padėti labiausiai nukentėjusiems verslams, kuriems reikia, kad žmonės ateitų, ir juos aptarnauti. Aš čia nematyčiau didelės problemos, nes alternatyvios pagalbos priemonės kainuoja gerokai brangiau“, – sakė I. Genytė-Pikčienė.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė atverti platesnės veiklos galimybes pasiskiepijusiems, persirgusiems ar 24 val. prieš planuojamą atlikti veiklą COVID-19 testą pasidariusiems asmenims, kurie nuo gegužės 24 dienos galės naudotis galimybių pasu. Tarp laisvinamų sričių – bendravimas didesnėmis grupėmis, dalyvavimas renginiuose bei naudojimasis pramogomis ir paslaugomis uždarose patalpose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xxcc

Xxcc portretas
Aš save vakcina nenuodyciau, geriau vengsiu to kur be jos negalima bus.Manau sunaikins tuos ,kurie priklausys nuo vakcinos.

Neptunas

Neptunas portretas
Valkatų pasas kaip cccp buvo partinis ir ne partinis. Partinis viskas kas geriausia, ne partinės kas liks. Ekspertai įtartini visokie lenda į riterius kartodami iš valdžia žmonių išsakytas frazės. Kurios prasilenkianti su logika. Prieštarauja vienas sakinys kitam.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių