Dėl subsidijos pirmam būstui kreipėsi 840 jaunų šeimų

  • Teksto dydis:

Dėl subsidijos jaunoms šeimoms pirmam būstui regionuose per tris dienas kreipėsi 840 jaunų šeimų, skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Ministerijos duomenimis, iš visų pateiktų prašymų 46 proc. prašymų buvo iš jaunų šeimų su vienu vaiku, 27 proc. – su dviem vaikais, 23 proc. – be vaikų ir 4 proc. – su trimis ar daugiau vaikų.

„Iš pirminių skaičių matome, kad regionuose egzistuoja didelis poreikis būstui, nes net 542 prašymai pateikti norint įsigyti būstą ne prie didmiesčių“, – pranešime spaudai teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Daugiausiai – 111 prašymų pateikta Kaune, Klaipėdoje – 73, Vilniaus rajono savivaldybėje – 67, Panevėžyje – 47 prašymai.

Nuo rugsėjo 1 dienos įsigaliojo Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymas, kuris sudaro sąlygas jaunoms šeimoms gauti subsidiją, skirtą pirmojo šeimos būsto kredito daliai apmokėti arba pradiniam įnašui padengti.

Pretenduoti į finansinę paskatą gali jaunos šeimos, kuriose abu sutuoktiniai arba vienas vaikus auginantis tėvas ar mama nėra vyresni nei 35 metų. Jaunos šeimos nariai turi būti deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje arba įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių žmonių apskaitą.

Finansinė paskata teikiama jaunoms šeimoms pirmajam būstui pirkti ar statyti. Būsto kredito suma, pagal kurią apskaičiuojama jaunai šeimai suteikiama subsidija, negali būti didesnė kaip 87 tūkstančiai eurų. Sklypo įsigijimui, kuriame jauna šeima planuoja statyti būstą, gali būti skiriama ne daugiau kaip 15 proc. būsto kredito sumos.

Finansinėms paskatoms pirmajam jaunų šeimų būstui šiais metais numatyta 2 mln. eurų, 2019 m. – 4 mln., 2020 m. – 4 mln. eurų, 2021 m. – 4 mln. eurų. Tačiau numatytos lėšos bus koreguojamos įvertinus realų jaunų šeimų poreikį į būstą regionuose ir valstybės biudžeto galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių