Dar keturiuose miesteliuose šią savaitę bus įrengti bankomatai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę nauji bankomatai bus įrengti dar keturiuose miesteliuose – Sudervėje Vilniaus rajone, Mosėdyje Skuodo  rajone, Kulautuvoje Kauno rajone ir Viekšniuose Mažeikių rajone.

Naujus bankomatus įrengia bendrovė „Worldline Lietuva“. Dauguma jų atsiras prekybos pastatuose bei jų prieigose, skelbia Lietuvos bankų asociacija (LBA).

Šį mėnesį šalyje jau įrengti ir veikia aštuoni nauji bankomatai: Trakų rajono miesteliuose Aukštadvaryje bei Rūdiškėse, Pajūryje Šilalės rajone, Šiaulėnuose Radviliškio rajone, Ežerėlyje Kauno rajone, Klausučiuose Jurbarko rajone, Išlauže Prienų rajone ir Gruzdžiuose Šiaulių rajone.

Pernai birželį memorandumą pasirašę finansų rinkos dalyviai susitarė per vienerius metus užtikrinti, kad ne mažiau kaip 90 proc. Lietuvos gyventojų grynųjų pinigų išgryninimo vieta būtų pasiekiama iki 10 kilometrų nuo gyvenamosios vietos arba 99 proc. gyventojų – iki 20 kilometrų.

Anksčiau planuota, kad 100 Lietuvos vietovių, kur iki šiol nebuvo bankomatų jie turėjo atsirasti iki liepos, tačiau Rusijai užpuolus Ukrainą visi bankomatai turėtų būti įrengti iki rugpjūčio vidurio, o iki tol papildomas grynųjų kiekis bus užtikrinamas „Perlo“ terminaluose.

Grynųjų pinigų prieigos taškų plėtra sutelkta į vietoves, kuriose gyvena iki 4 tūkst. gyventojų. Įgyvendinus projektą, galimybė išsigryninti pinigų bus prieinama ne mažiau kaip 191 šalies mieste bei miestelyje.

Šiuo metu šalyje veikia per 1 tūkst. bankomatų, per 2,2 tūkst. „Perlo“ terminalų, grynųjų pinigų išdavimo paslauga teikiama ir prekybos tinkluose „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir kitų parduotuvių kasose bei „Narvesen“, „Lietuvos spaudos“ kioskuose, iš viso – apie 4 tūkst. taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Tai dagyvenom - bankomato įrengimas pavito į ilgai lauktą džiaugsmą:D),,Ačiū" Lietuvos bankui ,,puikiai" reguliuojančiam bankininkystės verslą Lietuvoje jau bene 20 metų:D) Kai išėjo von iš LB pagrindinio posto vienas daugiametis paršas be sąžinės ir padorumo, buvo sukilus viltis kad dabar šiame sektoriuje įsivyraus tvarka ir nacionalinio intereso paisymas..Deja deja..,,Meška už vilką negeresnė"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių