A. Butkevičius: narystė euro zonoje turės teigiamos įtakos Latvijos finansams

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, jog Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų tarybos ("Ecofin:) kvietimas Latvijai nuo 2014-ųjų prisijungti prie euro zonos turės teigiamos įtakos šalies ekonomikos augimui ir finansams.

"Sveikinu kaimynę Latviją, "Ecofin" pakviestą nuo kitų metų tapti euro zonos nare. Esu tikras, kad šis sprendimas teigiamai paveiks Latvijos finansų tvarumą, paskatins ekonomikos augimo tempus ir Latvija sėkmingai žengs į didesnę integraciją ES", - BNS sakė A.Butkevičius.

Anot jo, Lietuva seka Latvijos pavyzdžiu ir sieks atitikti Mastrichto kriterijus, kad galėtų įsivesti eurą 2015-aisiais.

Latvija 18-ąja euro zonos šalimi taps nuo ateinančių metų sausio 1-osios, nurodoma galutiniame sprendime, kurį antradienį priėmė ES finansų ministrai - jų balsavimas vainikavo diplomatines procedūras dėl Latvijos stojimo į euro zoną.

Europos Parlamentas liepos 3-ąją pritarė Latvijos siekiui įsivesti eurą, kai už šią iniciatyvą balsavo 85 proc. įstatymų leidėjų. Birželio 28 dieną ES šalių lyderiai vienbalsiai pritarė Latvijos stojimui į euro zoną.

Birželio 5-ąją Europos Komisija ir Europos centrinis bankas (ECB) paskelbė sanglaudos ataskaitas dėl Latvijos pasirengimo įsivesti eurą, kurių išvados buvo teigiamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių