A. Butkevičius: būsimas Darbo kodeksas jau gerina investuotojų nuomonę apie šalį

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pradėjus svarstyti permainas darbo rinkoje numatantį naują Darbo kodeksą, pagerėjo investuotojų nuomonė apie Lietuvą, sako premjeras.

„Bus gėda kitą savaitę, kai bus paskelbta informacija, kaip investuotojai vertina Lietuvos aplinką, pradėjus svarstyti šitą socialinį modelį... Kiek jau turiu informacijos tai bus pirmą kartą po Nepriklausomybės atkūrimo patys geriausi rezultatai“, - ketvirtadienį Seime sakė A.Butkevičius.

Taip jis įspėjo parlamentarus, kritikuojančius naująjį socialinį modelį, - esą sužinojus investuotojų nuomonę apie darbo santykius ketinančią liberalizuoti Lietuvą, jiems turėtų būti gėda.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pareiškė, kad keisti darbo santykių politiką reikia, nes dabar šalyje yra nelankstūs darbo santykiai, žemas darbo jėgos aktyvumas, kvalifikuotų darbuotojų trūkumas, emigracija, prastas pensijų sistemos finansinis tvarumas.

Pasak A.Pabedinskienės, naujojo socialinio modelio tikslas yra pritraukti daugiau investicijų ir paskatinti darbdavius kurti papildomas darbo vietas, mažinti socialinę atskirtį ir skurdą.

Parlamentarams pateikiamas Vyriausybės parengtas variantas, kuriame dar nėra įtraukta tų sutarimų, kurie su Trišale taryba buvo pasiekti iki rugsėjo pabaigos - jau po to, kai projektai buvo registruoti Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių