Barų ir kavinių atstovas: nelogiška riboti laiką su galimybių pasu

Vyriausybei trečiadienį leidus nuo kitos savaitės valanda ilgiau dirbti kavinėms ir restoranams, Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas teigia nesuprantantis, kodėl laikas ribojamas ir turintiems galimybių pasą.

„Tai, kad leidžia ilgiau dirbti, mums patinka, galime daugiau suprekiauti, bet kodėl valanda – koks argumentas – negirdėjome, nežinome, nesuprantame. Kitas dalykas – galimybių pasas. Leidžia į vidų, bet o kam tada tas laiko ribojimas“, – BNS trečiadienį sakė Raimondas Pranka.

„Mes suprantame taip, kad galimybių pasas ne tik verslui, bet ir gyventojams, tam tikra skatinamoji priemonė skiepytis, testuotis, tai jeigu jie paskiepyti ir testuoti, tegu gauna normalias paslaugas iš mūsų, o ne su tais ribojimais, tai tokiu būdu labiau gal skatintų“, – pridūrė jis.

R. Pranka taip pat atkreipė dėmesį, kad naktiniai klubai ir toliau negalės dirbti, todėl jie  diskriminuojami.

„Kodėl naktiniai klubai eliminuojami, niekur nešnekama. Prie ko jie kenčia, jeigu renginius galima daryti ir viduje“, – teigė asociacijos prezidentas.

Viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų darbo laikas nuo kitos savaitės ilgės valanda – iki 22 valandos, prie vieno staliuko galės sėdėti nebe du, o penki žmonės. Be to, į vidų bus leidžiami visi turintieji COVID-19 imunitetą ar jaunesni nei 16 metų.

Šie švelninimai ir toliau negalios naktiniams klubams. Teikti maitinimo paslaugas leista ir viešbučiuose.

Vyriausybė trečiadienį taip pat leido burtis daugiau žmonių, laisviau veikti pirtims ir baseinams, savaitgaliais – prekybos centrams, daugiau žiūrovų galės dalyvauti lauko renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl nelogiška?

Kodėl nelogiška? portretas
Įdomu kas 1 nakties kontroliuos ką įleidžia į naktinį klubą ar barą? Norėčiau pamatyti kaip atvyksta tikrintojai neblaivių klientų tikrinti. Realiai aš manau, kad naktį ten eis ka norės, nes barams nėra prasmės neleisti klientų į vidų. Todėl manau gerai kad neleidžia.

4

4 portretas
Vyriausybė taip nori ką nors tokio protingo padaryti, kad visi pagirtu juos, bet vėl kaip visada, nesąmonė isejo

pašalietis

pašalietis portretas
Nepasiskiepijau ir, kol bus įmanoma, nesiskiepysiu. Tai ką, visą likusį gyvenimą negalėsiu užeiti į kavinę? Lauke irgi nenoriu žiaumoti... Vargšai verslininkai, naivuoliai, tikintys šia valdžia. Jūsų verslą suės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių