Bankai iki rugsėjo pabaigos pratęsė paskolų mokėjimo atidėjimo laikotarpį

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) nariai ir kitos šalies finansų įmonės pratęsė paskolų moratoriumų taikymo laikotarpį iki rugsėjo 30 dienos.

Kaip nurodo LBA, tai reiškia, kad gyventojai ir verslas, susidūrę su koronaviruso infjekcijos sukeltais iššūkiais, turės daugiau laiko atidėti turimų paskolų grąžinimą be ilgų procedūrų, palūkanų keitimo bei sutarčių peržiūros.

Galimybę pratęsti moratoriumų terminą Europos Sąjungos finansų sektoriaus organizacijų bei joms atstovaujančios Europos bankų federacijos prašymu nustatė Europos bankininkystės institucija (angl. EBA).

„Paskolų moratoriumai, leidžiantys laikinai sustabdyti paskolų grąžinimą, yra vertingas įrankis situacijai stabilizuoti ir suteikti daugiau tikrumo neapibrėžtoje situacijoje, – sako laikinasis LBA prezidentas Aidas Budrys.

Visiems fiziniams asmenims, kurie iki karantino pradžios tvarkingai mokėjo įmokas, tačiau dėl koronaviruso situacijos susidūrė su finansiniais sunkumais, neteko darbo ar dalies pajamų, iki 12 mėnesių gali būti atidėtas pagrindinės būsto paskolos dalies mokėjimas. Vartojimo kreditams ir lizingui kredito įstaigos moratoriumo laikotarpiu taiko atidėjimą iki pusės metų. Šiuo laikotarpiu klientui liks mokėti tik palūkanas ar kitus periodinius mokėjimus.

Finansinių įsipareigojimų turinčioms įmonėms paskolų mokėjimas, jų pageidavimu, gali būti atidėtas iki 6 mėnesių. Moratoriumas taikomas verslo paskoloms, kurių suma vienai įmonių grupei siekia iki 5 mln. eurų.

Vadovaujantis LBA ir jos narių inicijuotais moratoriumais, paskolos atidėjimas nėra taikomas automatiškai – dėl jo reikia kreiptis į savo finansų paslaugų teikėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J0

J0 portretas
Oho koks pasiekimas atidet imokas kokia nauda is to gyventojams juk palukanas moket tures manau valstybe turejo pasirupint jog atidejimas butu su palukanom dabar geriau sausa duona valgyt bet susimoket bankui visa imoka taip iseina kad bankai niekuom nerizikuoja savo pasiima su kaupu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių