Baltijos šalys ir JAV pasirašo susitarimą dėl energetikos projektų

  • Teksto dydis:

Vilniuje sekmadienį vyks aukšto lygio JAV ir Baltijos šalių susitikimas, numatoma pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo energetikos srityje stiprinimo.

Susitikime dalyvaus JAV energetikos sekretorius Rick'as Perry (Rikas Peris) ir už energetiką atsakingi Baltijos šalių ministrai.

„Ketiname kalbėtis apie Baltijos šalių sinchronizavimo projektą, apie dujų rinkos kūrimą, infrastruktūrinius projektus, jų įgyvendinimą, nes situacija mūsų regione keičiasi į gerąją pusę (...). Trečioji tema yra apie naujas, inovatyvias, mažai anglies dioksido išmetančias technologijas“, – susitikimo išvakarėse BNS sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pasak jo, yra daug galimybių bendradarbiauti Baltijos šalims ir JAV.

„Šio susitikimo tikslas yra pagryninti tam tikras bendradarbiavimo kryptis, tolesnius žingsnius, nes visos Baltijos šalys ir JAV puikiai supranta, kad bendradarbiavimo potencialo būtent šiose srityse yra pakankamai nemažai“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Lietuvoje pirmadienį rengiamas transatlantinio bendradarbiavimo energetikoje forumas. Jame dalyvaus ir R. Perry. Į forumą Vilniuje atvyksta Vidurio bei Rytų Europos šalių energetikos ministrai, energetikos politikos formuotojai iš daugiau nei 20 šalių.

Pirmasis transatlantinio energetikos bendradarbiavimo (P-TEC) susitikimas surengtas šių metų kovą Hiustone (JAV). Forumas rengiamas įgyvendinant R. Perry iniciatyvą, kuria siekiama didinti JAV vyriausybės ir verslo paramą Vidurio ir Rytų Europoje įgyvendinamiems energetikos projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SDT yra

SDT yra portretas
Lietuvai labai nuostolinga. Ir niekad kitaip nebus..Ir va atsiranda buduliai kurie sumastė kad yra įmanoma ateityje kažkaip priversti latvius, estus ar dar ką iš kaimynų ir draugų pirkti šitas dujas baisia kaina .:D).Amerikonai dar privertė šita sutartim patiems užsinerti sau kilpą - nuo jų reikia nešti muilą kuo greičiau o čia ..Tik asilai gali taip elgtis

Anonimas

Anonimas portretas
Jo jo jo Tiktai tos amerikoniskos dujos Duju gelda jau i bankrota nuvare. Lietuva perka teroristines OKUPANTU rusiskas SD is Visocko. Didziausi musu priesai TAI MUSU DOLBAJOBAI ir VAGYS VALDZIOJE, o dar didesni avinai kurie juos renka.

...

... portretas
Ach: "Ketiname kalbėtis apie Baltijos šalių.. . dujų rinkos kūrimą" - jankiams žlunga jų skalūnų biznis, niekam tie skalūniniai bezdalai nereikalingi, tai atvyko pas mus durnių ieškot. Bet va kas NEJAUKU: pirma atsiuntė savo 'ribotą karinį kontingentą', ir tik paskui savo emisarus mums rankų išsukinėt... ar ne taip ir sovietinė okupacija prasidėjo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių