A.Sysas: premjero poziciją dėl progresinių mokesčių galėjo pakeisti patarėjai ir finansų ministras

  • Teksto dydis:

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas sako, kad partijos lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus poziciją nepritarti progresiniams mokesčiams galėjo lemti jo patarėjai ir finansų ministras.

"Yra, matot, patarėjai galbūt kuriems ne prie širdies šitie sprendimai, Finansų ministerija ir finansų ministras irgi laikosi tos nuostatos, kad tai ne pats geriausias būdas spręsti", - Žinių radijui trečiadienį sakė A.Sysas, paklaustas, kas pakeitė premjero poziciją.

Prieš Seimo rinkimus pernai A.Butkevičius teigė, kad Lietuvos socialdemokratų partija siūlo mėnesio pajamas iki 8000 litų apmokestinti 20 proc. pajamų mokesčių tarifu, o pajamas, viršijančias šį dydį - 35 proc. tarifu. Pajamos iki 1200 litų, kaip tuomet žadėjo A.Butkevičiaus, turėtų būti apmokestintos 5 proc. tarifu.

Tačiau šiemet birželį A.Butkevičius pareiškė, kad plačiai taikyti progresinius mokesčius Lietuvoje nėra galimybių - anot jo, žmonės gauna pakankamai mažus atlyginimus, todėl įvedus tokią mokesčių sistemą, būtų prarasta dalis biudžeto pajamų.

A.Sysas trečiadienį pateikė kitus skaičius.

"Jeigu būtų priimtas progresinių mokesčių įstatymas, ką mes siūlome, tai valstybė per metus galėtų gauti mokesčiais apie 800 mln. litų papildomai", - sakė A.Sysas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mp

mp portretas
Valdzia prarastu daug pajamu, del to nieko nekeiskim, o pleskim nuo vargsu zmogeliu tiek pat, kiek ir nuo ju turtingu kaimynu...

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
DAUG NEKALBEKITE- O KAŽKA DARYKITE SU PROGRESINIAIS MOKESČIAIS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių