Vyriausybė pritarė siūlymui nustatyti savanorišką pakuočių ženklinimą

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė Aplinkos ministerijos siūlymui nustatyti savanorišką pakuočių ženklinimą, nurodant pakuotėms pagaminti naudotų medžiagų rūšis ir tinkamiausią jų atliekų sutvarkymo būdą.

Šiuo metu pakuočių ženklinimas yra privalomas, nors Europos Taryba iki šiol nėra priėmusi sprendimo dėl privalomo pakuočių ženklinimo, o Teisingumo Teismas yra nustatęs, kad pakuočių medžiagų identifikavimo sistema būtų taikoma savanoriškai.

„Projektu siūloma pakeisti įstatymą numatant, kad pakuotės tam, jog jas būtų galima identifikuoti ir klasifikuoti, gali būti ženklinamos nurodant pakuotėms pagaminti naudotų medžiagų rūšis ir tinkamiausią pakuočių atliekų tvarkymo būdą“, – rašoma Vyriausybės nutarimo pažymoje.

Joje taip pat nurodoma pakeisti įstatymą, kad gamintojai ir importuotojai, patys ar kolektyviai organizuojantys pakuočių atliekų tvarkymą, įskaitant pakuotes, be įstatyme nurodyto ženklinimo, papildomai gali savo gaminių pakuotes žymėti kitais pačių pasirinktais ženklais, nusakančiais dalyvavimą atitinkamoje organizacijoje ar pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių