Apklausa: dauguma gyventojų ekonominę situaciją vertina skeptiškai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje 69 proc. gyventojų ekonominę situaciją vertina skeptiškai, daugiausia nerimaujama dėl bedarbystės, tačiau net pusė šalies gyventojų į ateitį šiuo požiūriu žvelgia optimistiškai.

Tai parodė rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovės "TNS LT: atliktas Eurobarometro tyrimas, kuriuo siekiama įvertinti visuomenės nuomonę apie Europos Sąjungą (ES) pokriziniu laikotarpiu.

"Lietuvos piliečių nuomone, vienu pagrindinių rūpesčių mūsų šalyje išlieka nedarbas. Dėl situacijos darbo rinkoje sunerimęs kas antras lietuvis. Tačiau 49 proc. gyventojų tiki, kad krizės poveikis darbo vietoms jau pasiekė aukščiausią tašką. Svarbu pastebėti, jog taip manančių pagausėjo 12 procentinių punktų", – pranešime spaudai sakė "TNS LT" politinių ir socialinių tyrimų specialistė Rūta Matulaitienė.

Daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų antra svarbia problema laiko kylančias kainas - kainų klausimą valstybės problema laiko 36 proc., o kaip savo asmeninę problemą jas nurodo daugiau nei kas antras šalies gyventojas. Kitos problemos, su kuriomis šiuo metu susiduria Lietuvos gyventojai – bendra ekonominė situacija Lietuvoje ir mokesčiai. Šias problemas nurodė apie ketvirtadalis apklaustųjų.

Tarp trijų Baltijos valstybių ekonominę šalies situaciją prasčiausiai vertina Latvija – 78 proc. gyventojų šiuo klausimu pasisakė neigiamai. Tuo tarpu Estijos piliečiai, lyginant su Lietuva ir Latvija, savo šalies ekonomiką vertina geriausiai, nors neigiamai ją mato taip pat daugiau nei pusė (57 proc.) gyventojų. Labiausiai Latvijos gyventojai nerimauja dėl nedarbo, infliacijos ir mokesčių sistemos. Tuo metu Estijos gyventojai pagrindinėmis problemomis laiko augančias kainas, nedarbą ir ekonominę situaciją.

Eurobarometro tyrimas atliktas 2013 metų gegužės mėnesį, tiesioginio interviu būdu apklausiant 32,7 tūkst. respondentų 34 šalyse. Lietuvoje apklausti 1029 gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginija kucinskaite

virginija kucinskaite portretas
brangina viska.kai bus euras jie dar viska pabrangins,kazin uz200euru ar sumokesim uz buta nupirksim valgyt vaistu.uzdejo ant musu galvu renovacija 15m reiks moket.ir nori eura ivest.tada mums dar blogiau bus.isko mokesim.ubagu atsiras10k daugiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių