Švedijoje tingūs balandžiai naudojasi metro

Stokholme būrys balandžių kas dieną naudojasi viešuoju transportu, kad nuvyktų pasimaitinti į šalia prekybos centro esančius šiukšlių konteinerius.

„Jie ramiai tupi metro, laukia kol privažiuos traukinys. Kai jis atvažiuoja, jie įšoka į vagoną, pavažiuoja vieną stotelę ir iššoka ieškoti maisto“, - pasakoja Stokholmo metro atstovas Rasmusas Sandsteinas.

Tikima, kad keliaujantys balandžiai gyvena miesto pietuose ir kasdien metro nuvažiuoja vieną stotelę iki šalia esančio prekybos centro, praneša thelocal.se.

Metro darbuotojas tiki, kad balandžių kelionės prasidėjo po netikėto vieno balandžio užstrigimo metro vagone.

„Jie pamatė, kad tai puiki idėja. Daug patogesnis būdas nukeliauti prie maisto šaltinių“, - kalbėjo darbuotojas. 

Tačiau manoma, kad paukščiai atgal sugrįžta įprastiniu būdu. „Nesame girdėję, kad balandžiai būtų sutikti kelyje atgal. Todėl manome, kad jie paprasčiausiai parskrenda“, - teigė R.Standsteinas.

Yra neaišku, kada balandžiai pradėjo naudotis Švedijos viešuoju transportu, tačiau metro vairuotojai teigia, kad tokią paukščių veiklą pastebėjo jau devintajame dešimtmetyje.

Švedijos gamtos muziejaus biologas Lars-Ake Janzonas teigė, kad paukščiai nėra labai protingi padarai, tačiau jiems gerai sekasi mėgdžioti vienas kitų veiksmus.

Viešojo transporto įmonė kol kas nesulaukė nei vieno keleivio pasipiktinimo dėl kartu keliaujančių balandžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fotke

fotke portretas
tai tuoj swedu valdzia uzdes mokescius, nes cia uz viska reikia moketi! ot ir pasibaigs ju keliones ,)))) naudojasi gi matai na sarum viesuoju transportu ,))))))) geras)))

Ha

Ha portretas
In Soviet Sweden even pigeons can travel by train :)

baba

baba portretas
Esu mačiusi, kaip šuo per galines duris įlipo į troleibusą Daukanto stotelėje, pavažiavo iki Muzikinoi teatro ir išlipęs nubėgo savais keliais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių