Net 2 iš 3-jų vairuotojų - už dujų įrangą

Degalinių švieslentėse pamatę degalų kainas, vairuotojai nedžiūgauja. Kaip rodo apklausos, kai kurie sugalvojo būdų, kaip taupyti, kaip gauti pigesnių degalų, o kiti siūlo į benzinines transporto priemones įmontuoti dujinę įrangą ir sau nesukti galvos dėl kylančių benzino ar dyzelino kainų.

Paklausti, ar ryžtųsi savo automobilyje įmontuoti dujų sistemą, netgi 65 proc. vairuotojų teigia, kad tikrai taip padarytų, rodo transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Vairuotojai mano, kad jei su tuo automobiliu nuvažiuojama daug kilometrų, dujų įrangos įmontavimas tikrai padėtų sutaupyti, netrukus atsipirktų.

Vairuotojai taip pat atskleidė keletą važinėjimo su dujomis privalumų. Pagrindinis iš jų – mažesnės išlaidos kurui, vadinasi, mažesnė pinigų suma, išleista degalams. Pasak Autogidas.lt respondentų, jei automobilyje bus integruota dujų sistema, bus galima įveikti tolesnes distancijas, nes kombinuojant degalų tipus ar pasibaigus dujoms nestojant degalinėje galima važiuoti su benzinu. Taip pat dujos yra ekologiškesni, mažiau aplinkai kenkiantys degalai, taigi jų keliama tarša būtų mažesnė nei benzino ar dyzelino.

Nors yra ir teigiamų dalykų, vairuotojai apžvelgia ir neigiamus dujų įrangos automobiliuose aspektus. Labiausiai kalbama apie tai, kad kaskart būtina pasirūpinti, kad automobilyje būtų dviejų tipų degalų – jei nebus benzino, automobilis nepajudės iš vietos. Taip pat kalbama apie greitesnį detalių susidėvėjimą, vietos bagažinėje trūkumą, nes joje turėtų būti dujų balionas, padidėjusias eksploatacijos išlaidas, dalies variklio galios praradimą ir kt.

Autogidas.lt respondentai taip pat įžvelgia pavojaus saugumui signalų: baiminamasi, kad dujų balionas gali sprogti, kaip vienas iš nepatogiausių dalykų įvardijami apribojimai įvažiuoti į tam tikras automobilių stovėjimo aikšteles.

Šios apklausos rezultatai atskleidė, kad dauguma vairuotojų, kurie su savo transporto priemonėmis nuvažiuoja daug kilometrų, noriai montuotųsi dujinę įrangą, kad galėtų sutaupyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Koks susidevejimas

...

... portretas
koks detaliu susidevejimas ir kokie sprogimai???? Nors, jeigu kam patinka pasakos tai kodel gi ne

as

as portretas
"...kaip vienas iš nepatogiausių dalykų įvardijami apribojimai įvažiuoti į tam tikras automobilių stovėjimo aikšteles". 5 metai vazineju su automobiline duju iranga, bet dar neteko girdeti jokiu apribojimu del ivaziavimo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių