Labiausiai pelnas sumažėjo transporto sektoriuje

Trečiąjį metų ketvirtį ikimokestinis visų įmonių pelnas siekė 2,7 mlrd. litų. Palyginti su trečiuoju praėjusių metų ketvirčiu, įmonių pelnas sumažėjo 1,4 karto, o su antruoju šių metų ketvirčiu - trečdaliu.

Labiausiai pelnas sumažėjo transporto sektoriuje - 1,8, nekilnojamojo turto, nuomos ir kitos verslo veiklos įmonėse bei pramonėje - 1,5, pašto ir telekomunikacijų sektoriuje - 1,3 karto. Nuostolingai trečiąjį ketvirtį dirbo energetikos sektorius. 

Vidutinis įmonių pelningumas sumažėjo ir sudarė 4,7 procento. Pelningiausios buvo nekilnojamojo turto, nuomos ir kitos verslo veiklos (19 proc.), pašto ir telekomunikacijų (12 proc.) įmonės. Statyboje vidutinis pelningumas siekė 10 procentų, viešbučių ir restoranų veikloje - 6, prekybos įmonėse - 4, pramonės - 3 procentus.           

Pelningai dirbusių įmonių dalis sudarė 60 procentų ir buvo šiek tiek mažesnė nei antrąjį ketvirtį (63 proc.).                

Statistikos departamento atlikto įmonių finansinių rodiklių tyrimo duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį šalies įmonės už parduotas prekes ir suteiktas paslaugas gavo daugiau kaip 56 mlrd. litų pajamų. Tai beveik 18 procentų daugiau nei praėjusių metų trečiąjį ketvirtį ir beveik 2 procentais daugiau nei šių metų antrąjį ketvirtį. 

Per devynis šių metų mėnesius šalies įmonės gavo 160 mlrd. litų pajamų, tai 23 procentais daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Ikimokestinis pelnas siekė 9 mlrd. litų ir buvo 15 procentų mažesnis nei pernai. Vidutinis įmonių pelningumas sumažėjo nuo 8,3 iki 5,7 procento. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių