Kokias padangas rinktis – su dygliais ar be?

Bet kokiame, toli nuo miesto esančiame kelyje, kur keliai žiemą dažnai būna nupoliruoti iki blizgesio dygliuotos padangos yra nepakeičiamos. Jos gerokai padidina važiavimo žiemą saugumą ir šito nereiktų pamiršti.

Jei visą laiką važinėti reikia tik po didžiuosiuose miestus arba prižiūrimus kelius – kiekvienu atveju situaciją reikia vertinti individualiai. Jei komandiruotės – dažnas užsiėmimas, rizikuoti nereiktų ir labiau tiktų dygliuotos padangos. Jei važinėjama tik į darbą ir namo, reikia įvertinti važinėjimo įpročius.

Ką rinktis – dygliuotas ar paprastas žiemines padangas – lemia asmeninis poreikis. Abiejų tipų padangos atsparios dėvėjimuisi ir užtikrina puikias važiavimo savybes. Žinodami jų pagrindinius skirtumus, jūs galėsite pasirinkti būtent tą tipą, kuris geriausiai atitiks jūsų poreikius.

Užsnigti ar apledėję keliai?

Jei žiemą dažniau tenka važinėtis apledijusiais, o ne apsnigtais keliais, verčiau rinktis dygliuotas padangas. Dygliuotos padangos ypač geros jei gyvenate pajūryje, kur keliai žiemą labai dažnai būna apledėję. Žieminės padangos tvirčiau laikys automobilį apsnigtame kelyje.

Jei naudojate žiemines nedyliuotas padangas, reiktų ypač atsargiems būti sankryžose ir panašiose vietose, kur kelią dengia šlapias ledas arba stipriai suspaustas sniegas. Ant šlapio ledo ir suspausto sniego mašiną geriau laiko dygliuotos padangos. Kita vertus, dygliuotos padangos, važiuojant blogu keliu, kels didesnį triukšmą.

Paprastas žiemines padangas galima pradėti naudoti anksčiau už dygliuotas. „Apmovus“ mašiną tokiomis padangomis, galima nebesijaudinti dėl greitai besikečiančios kelio būklės.

Tokios padangos taip pat geresnės pavasarį, kai oro temperatūra keičiasi netikėtai greitai.
Nors taisyklės nedraudžia žieminių padangų naudoti vasarą, rekomenduotume šito nedaryti.

Važinėjant pažliugusiais pavasariniais keliais greičiau dėvisi visos padangos, o žieminės padangos, jas gaminant, buvo skaičiuojamos žiemos sąlygoms.

Žieminių padangų, kurios netolygiai dėvisi purvinuose pavasariniuose keliuose, jokiu būdu nesulyginsi su geromis vasarinėmis padangomis, todėl žieminių padangų kaip visasezoninių nereiktų naudoti.

Vasarinės padangos yra saugiausios ir ekonomiškiausios vasaros pasivažinėjimams.


Šiame straipsnyje: padangos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių