J.Batonas: tai puikiausia pergalė mano karjeroje

Kanados Didžiojo prizo lenktynes laimėjęs britas Jansonas Batonas mano, kad ši pergalė viena įspūdingiausių jo karjeroje.

"Dabar man tiesiog trūksta žodžių. Tai tiesiog fantastiškos lenktynės. Net gi jei aš ir nebūčiau tapęs nugalėtoju, džiaugčiausi jose dalyvavęs. Nuostabi pergalė ir tikriausiai įspūdingiausia mano karjeroje. Tai buvo įtemptos trys valandos. Aš patyriau incidentą su Luisu Hamiltonu. Tačiau nieko nemačiau, todėl atsiprašau Luiso. Po to vyko arši kova. Aš gavau baudą už tai, kad viršijau greitį, sekdamas paskui saugos automobilį. Paskutiniame rate važiavau paskui Sebastianą ir jis pateko į slidų trąsos ruožą ir taip lyderio pozicija atiteko man", - sakė J.Batonas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Kanados lenktynės, tai vienas iš trijų etapų, kuriame gali lenktynes pradėti paskutinėse pozicijose, tačiau vėliau pasiekti ir pergalę. Britas taip pat padėkojo komandos strategams ir technikams, teigdamas, kad esant tokioms sąlygoms automobilis važiavo tikrai puikiai.

Formulės-1 sezono lyderis vokietis Sebastianas Vettelis ("Red Bull"), po Kanados didžiojo prizo lenktynių teigė esąs nusivylęs savo pasirodymu, tačiau pasakė, kad apskritai šis čempionato etapas komandai buvo sėkmingas.

Paskutiniajame Kanados varžybų rate S.Vettelį, aplenkė J.Batonas.

"Žinoma, aš esu nusivylęs. Tai buvo itin sunkios lenktynės nuo starto iki finišo. Kiekvieną ratą važiavome lyg paskutinį. Aš važiavau ypatingai susikaupęs, ypač po paskutiniojo saugos automobilio išvažiavimo į trąsą, ir stengiausi išlaikyti savo pranašumą. Kai išvydau besiartinantį Batoną šiek tiek padidinau tempą, maniau, kad to pakaks", - po rungtynių sakė S.Vettelis.

"Tačiau akivaizdu, kad to nepakako. Bet aš manau, kad sekmadienis buvo puikus. Mes išvydome daug automobilių, kurie nepasiekė finišo, todėl pelnyti taškai labai svarbūs. Tačiau, kai viskas būna tavo rankose, o tu pergalę paleidi, tai apima ne pats maloniausias jausmas", - teigė apmaudo neslepiantis S.Vettelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad lenktynės Kanadoje buvo tikrai nelengvos. "Saugos automobilis vis išvažiuodavo į trąsą, tačiau nepadėjo, mes stengėmės padaryti viską, ką tik galėjome. Svarbiausia tokiose rungtynėse apskritai finišuoti. Visi kartais padarome klaidų. Jeigu trąsa būtų buvusi sausa, manau tokių problemų nebūtų kilę" - teigė kolkas čempionate lyderiaujantis S.Vettelis.

Tuo metu kitas "Red Bull" komandos pilotas Markas Webberis per spaudos konferenciją pareiškė, kad jam būtų nepavykę Kanados lenktynėse užiimti aukštesnės nei trečios vietos. "Jansonas Batonas šiandien tiesiog skriejo. Aš stengiausi, kaip ir visi, parodyti geriausia, ką sugebu. Manau, kad visi nusipelnėme gautų rezultatų. Jansonas pademonstravo įspūdingą važiavimą, Sebastianas taip pat puikiai tvarkėsi, tačiau esant tokioms sąlygoms suklysti labai lengva. Manau, kad trečioji vieta - geriausias rezultatas, kurį aš galėjau pasiekti", - sakė australas.


Šiame straipsnyje: F-1BattonasKanada

NAUJAUSI KOMENTARAI

sviestas

sviestas portretas
Batonas...... su pavardės rašymu tikrai praskaidrinot man dieną!

muse

muse portretas
gerai cia uzvadinot - batonas

muse

muse portretas
gerai cia uzvadinot - batonas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių