D.Britanijos vyriausybė svarsto galimybę privatizuoti kelius

Didžiosios Britanijos vyriausybė svarsto galimybę privatizuoti Anglijos kelius, pirmadienį pareiškė ministras pirmininkas Davidas Cameronas, kuriuo remiasi naujienų kanalas „Sky News“.

Premjero teigimu, jis jau paprašė transporto departamento ir Iždo atlikti naujų finansavimo modelių įgyvendinamumo studiją. Britanijos vyriausybė jau ne itin sėkmingai privatizavo geležinkelių centrą, ir daugelis dabar nerimauja, jog vienas iš svarbiausių nacionalinių turtų – strateginis kelių tinklas – bus parduotas.

„Mums reikia naujoviško požiūrio į mūsų nacionalinių kelių finansavimą siekiant padidinti investicijas ir mažinti kelių apkrovas. Mokestis už kelius yra viena iš galimybių, tačiau šią priemonę svarstome naujiems, o ne esamiems keliams“, – sakydamas kalbą Civilinių inžinierių institucijoje sakė D. Cameronas.

Premjeras pabrėžė, kad kalbama ne tik apie kelių mokestį.

Britanijos vyriausybė svarsto galimybę samdyti privačias kompanijas prižiūrėti ir valdyti greitkelius bei A-klasifikacijos kelius suvereniems valstybiniams fondams, pensijų fondams ar kitiems investuotojams. Tokiu atveju būtų sumažintas degalų akcizas ir įvestas naujas mokestis, kuris būtų mokamas privačioms kompanijoms, kurioms keliai būtų išnuomojami ilgam laikui.

Mokestį nustatytų nepriklausoma priežiūros institucija, kuri taip pat prižiūrėtų privačių kompanijų veiklą.


Šiame straipsnyje: keliaskeliaiprivatizavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių