Mokslo populiarinimo konkurso laimėtojams – per 30 tūkst. litų

Ketvirtadienį Lietuvos mokslo akademijoje apdovanoti Mokslo populiarinimo darbų konkurso nugalėtojai - geriausių 2007 metais publikuotų mokslinių darbų autoriai.

Trimis pirmosiomis premijomis apdovanoti: Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto profesorius habil. dr. Jonas Grigas už straipsnių rinkinį „Mokslas visuomenei", Vytauto Didžiojo universiteto Etnologijos ir folkloristikos katedros vedėjas doc. dr. Arūnas Vaicekauskas už leidinį „Vaikams apie senąsias lietuvių šventes", Kauno technikos kolegijos dėstytojai Vytautas Valinskas ir Alius Noreika bei ekonomistė-administratorė Edita Strodomskaitė už mokslo populiarinimo internetinę svetainę technologijos.lt.

Šiais metais iš 26 pateiktų darbų vertinimo komisija atrinko 19. Be trijų pirmųjų premijų dar skirtos keturios antrosios, aštuonios trečiosios ir keturios paskatinamosios. Iš viso premijoms skirta 33 tūkst. litų.

Mokslo populiarinimo darbų konkursą Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja kasmet nuo 2003 metų. Tokius konkursus numatoma rengti ir ateityje. Konkursu siekiama stiprinti mokslo populiarinimo tradiciją Lietuvoje, žinių visuomenės raidą, mokslininkų ir visuomenės bendravimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių