A. Veryga: respiratorių suteikimas šeimos gydytojams būtų perteklinė priemonė

Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų centro vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad respiratorių suteikimas šeimos gydytojams būtų perteklinė priemonė, nes pacientai, įtardami užsikrėtimą koronavirusu, neturi kreiptis į poliklinikas pas savo šeimos gydytojus.

Vis dėlto ministras patikina, kad esant poreikiui suteikti respiratorius šeimos gydytojams, tai bus įgyvendinta.

„Ten neturėtų žmonės keliauti. Mūsų aiški žinutė skleidžiama ir aš dar sykį noriu priminti – jeigu yra įtarimas, neiti pas šeimos gydytojus, neiti į tokias vietas, kur žmonės gali kitus užkrėsti. Užsidėjus gydytojui respiratorių, visą dieną ten sėdėti – jo neužteks vieno, reikia keisti kas kelias valandas – kol kas tai yra perteklinė priemonė. Nebent jie iš tikrųjų pradės dirbti su infekuotais žmonėm, tada taip, duosime tų respiratorių, kas neturi, iš rezervo“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo opozicinėmis frakcijomis žurnalistams sakė A. Veryga.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo apie dar du Lietuvoje užfiksuotus koronaviruso atvejus. SAM duomenimis, bendras šalyje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki trijų.

Tuo tarpu Pasaulio sveikatos organizacija trečiadienį pripažino, kad koronaviruso protrūkis yra pandemija. Mirčių nuo šio viruso skaičius pasauliniu mastu siekia per 4,6 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To KAUNAS

To KAUNAS portretas
Gal parašytumėt, kur vaikščiojot?

Dok Dievas

Dok Dievas  portretas
Ir iš kur tas veryga išlindo , sukinas sūnus . Gėda ,pažiūrėsim kaip jis apgins save Dievo teisme !!!!!!

VISIEMS

VISIEMS  portretas
VISIEMS ŽMONĖMS PRIVALOMA IŠDUOTI EFEKTYVIAS KAUKES, APSAUGOS RESPIRATORIUS !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių