NVSC: sergančiųjų gripu skaičius auga kas savaitę

  • Teksto dydis:

Lietuvoje per savaitę bendras sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) išaugo iki 67,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Ankstesnę savaitę sergamumas gripu ir ŪVKT siekė 59,4 atvejo 10 tūkst. šalies gyventojų. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad praėjusią savaitę sergančiųjų tiek ŪVKTI, tiek gripu skaičius padidėjo.

Per praėjusią savaitę daugiausia sergančiųjų buvo užregistruota Telšių apskrityje, mažiausia – Marijampolės apskrityje.

Lietuvoje pirmą šių metų savaitę buvo diagnozuoti 27 gripo atvejai, antrą šių metų savaitę gripas nustatytas 31 asmeniui, trečią – 49 gripo atvejai.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo keturi 2–17 metų amžiaus asmenys, vienas iš jų gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 18,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų, šiemet jis daugiau nei tris kartus didesnis.

NVSC informacija.

Situacija Kauno apskrityje

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad sergamumas ŪVKTI Kauno apskrityje siekia 78,0 atvejo 10 t8kst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas užregistruotas Jonavos rajone – 97,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Kauno rajono gyventojai.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose padidėjo 2,5 proc., užregistruoti trys gripo atvejai. Vaikai sudaro 37 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, trečiąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

NVSC informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Ir vėl baimės kurstymas. Jei 10000 žmonių 67,9 atvejo, tai 100 žmonių lieka 0,679. Kur čia logika? Lygiai kaip ir mirtys nuo Coronos. 10 "jaunuolių" 80-89 amžiaus grupėje

kelinta čia atmaina?

kelinta čia atmaina? portretas
Ar tik nesumaišė pavadinimo. Juk turi būti COVID, o ne gripas. Kaip čia pirmadienį staiga virto gripu ir peršalimo ligomis. Ir dirbti galima sergant. Pirmyn į darbus ir baikit sirgt, juk imunitetą įgijot.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių