Norinčiųjų skiepytis ketvirtąja COVID-19 doze – nėra: vakcinas teks išpilti?

  • Teksto dydis:

Nuo šiol jau galima pasiskiepyti ketvirta COVID-19 skiepo doze. Medikai spėja, kad šiam skiepui prikalbinti reikės daugiau pastangų, nes po trijų skiepų tam tikruose žmonių sluoksniuose dar labiau įsitvirtinusios sąmokslo teorijos, praneša LNK.

Norint paneigti mitus, rajono poliklinikoje klausta apie ketvirtą skiepo dozę nuo COVID-19. Žmonių įtikėjimai vienas už kitą stipresni. Nuo šiol ketvirta arba antra stiprinamąja doze gali skiepytis vyresni nei 60 metų amžiaus žmonės, taip pat sergantys lėtinėmis ligomis.

Į Panevėžio rajono poliklinikos skiepų kabinetą vyksta registracija, bet ketvirtajai skiepo dozei žmonių nerasta.

„Kol kas jokių paklausimų ir noro skiepytis nėra“, – teigė vyriausioji slaugos administratorė Aušra Indriliūnaitė.

„Pfizer“ vakcina kol kas guli šaldytuve, jos galiojimas – dešimt savaičių. Viename flakonėlyje – šešios dozės.

„Jei nebus norinčių, penkias išpilsime, bet ta viena paskiepysime“, – pažymėjo A.Indriliūnaitė.

Kol kas jokių paklausimų ir noro skiepytis nėra.

Verčiant pinigais, baisu, kiek išmetama. Vienos dozės kaina – 18 eurų. Tai taikome iš anksčiau, kai norinčių skiepytis laipsniškai mažėjo, nors rajono gyventojams visos sąlygos skiepui sudarytos beveik į namus. Skiepijama poliklinikoje, keliose rajono ambulatorijose, medicinos punktuose.

„Skiepijame prie žmogaus gyvenamosios vietos. Ir tai poreikio nėra. Vieną dozę – švirkštuką – vežame į Velžį, Raguvą, Ramygalą, kur tik reikia, kad tik paskiepyti“, – akcentavo A.Indriliūnaitė.

Medikai spėja, kad skiepijimosi procesą rajone išjudins jie patys.

„Manau, bus pakilimas ketvirtai dozei iš medikų pusės. Jie dirba kontakte su pacientais. Jei bus praėję 180 dienų nuo skiepo, patys medikai jau klausinėja“, – medikų susidomėjimą ketvirta doze pažymėjo A.Indriliūnaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Šiuo metu daug žmonių skiepijasi nuo erkinio encefalito. Nors COVID-19 atmainos dabar netiriamos, neaiškios, virusologų patarimas tas pats – nelaukti ir skiepytis.

„Žmonės, kuriems pavyko išvengti ligos pirmu bangos metu, labai didelė tikimybė, kad dabar to neišvengs. Pirma – galbūt mažiau saugosis, antra – virusas įgijo savybę greičiau plisti ir užtenka mažesnės dozės užsikrėsti“, – įspėjo virusologas Saulius Čaplinskas.

Visiems kitiems ketvirtąja doze bus rekomendacija skiepytis rudenį kartu su gripo ir pneumokokinės infekcijos vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neieškok durniu

Neieškok durniu portretas
O dar neseniai Armoske žviege “neskiepytų pandemija”Kada ji atsakys už prievartini GP,kai zmones buvo metami iš darbu ?

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia išpilti ,visiem vyriausybės tarnautojams su priekyje Dulkių ,kiekvieną dieną po dvi dozes ir taip kol jų , tų dozių bus.

Tai

Tai portretas
.dulkys dirba tik tada, kai vakxinas reikia stumdyti ?
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių