Tyrimo, kurį atliko San Diego universiteto mokslininkai, rezultatai įrodė, kad juodąjame šokolade yra flavanolų, pasižyminčių antioksidantais ir antiuždegiminėmis medžiagomis, rašo zdr.ru.
Eksperimento metu mokslininkai ištyrė 31 savanorį. Tyrimo dalyviai buvo suskirstyti į grupes. Pirmoji grupė turėjo suvalgyti 51 g. juodojo, o antroji tiek pat baltojo šokolado. Po penkiolikos dienų savanoriams buvo patikrinta sveikatos būklė. Tyrimas įrodė, kad valgiusieji juodąjį šokoladą buvo sveikesni.
Neatsižvelgiant į tai, kad juodasis šokoladas gali sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, medikai nepataria piktnaudžiauti šokoladu, nes jame taip pat yra ir sočiųjų riebalų bei kalorijų.
Naujausi komentarai