ES kovos su klaidinančia informacija apie skiepus

  • Teksto dydis:

Dėl epidemijų ir mirčių pavojaus Europos Komisija reikalauja geresnio žmonų švietimo apie skiepus.

Nors 85 proc. ES piliečių laiko skiepus efektyvia priemone užkrečiamoms ligoms išvengti, tačiau 48 proc. neteisingai mano, kad skiepai dažnai turi didelį šalutinį poveikį, pareiškė Komisija, remdamasi ES šalyse atlikta apklausa.

38 proc. respondentų per apklausą nurodė tikintys, kad skiepai gali sukelti ligas, nuo kurių turėtų apsaugoti. „Eurobarometro“ apklausoje dalyvavo 27 524 žmonės.

„Tai reiškia, kad mūsų darbas didinti skiepijimo apimtis ir kovoti su klaidinančia informacija dėl skiepų dar toli gražu nebaigtas“, - sakė Komisijos vicepirmininkas Jyrkis Katainenas. Jis paskelbė apie rugsėjo 12-ąją Briuselyje vyksiantį „globalų viršūnių susitikimą“, kurį kartu rengia ES ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

J. Kataineno duomenimis, pernai nuo tymų ES mirė 35 žmonės. 2016-2017 metais mirčių skaičius išaugo trigubai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To melagiai-niekseliai

To melagiai-niekseliai portretas
Kaip aš noriu, kad tokie "asmenys" kaip tu tymais susirgtų kartu su visom tupom bobom, kurios verčiau pasakų klausys, negu blaivo proto. Manau prsivoliojus lovoje su 39 visą savaitę gal įgytų tą vieną raukšlę neišvargintose minčių smegeninėse. Kepenio pasekėjų armija, na nieko, praretės- pareina difterijos, stabligės ir kt. Zarazos. Toliau gerkite saulės ir kosmoso energiją, tai geroausia jūsų ir jūsų vaikučių gydymo prevencija.

PS

PS portretas
Nuo paprasčiausio gripo miršta žymiai daugiau žmonių, tai kurių velniu prie tymu prikibot?

Melagiai-niekseliai

Melagiai-niekseliai portretas
Tai tegu paskelbia visa info, kaip ir is ko tie skiepai pagaminti. Ir kam juose formaldehifas, gyvsidabris, švinas ir kitoks brudas, tie tai nuodai baisiausi, ir kuriems velniams is karto tiek daug skiepų? Ypač mažiems, jiems ir nuo vieno didžiausias stresas organizme.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių