Pradeda veikti interneto svetainė, kurioje prieinama psichologinė pagalba

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio pradeda veikti interneto svetainė pagalbasau.lt, kurioje vienoje vietoje galima rasti aktualią ir patikimą informaciją apie emocinę sveikatą bei prieinamą psichologinę pagalbą, pritaikytą COVID-19 pandemijos poreikiams.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, ekstremalioji situacija ypatingai paveikė visuomenės psichikos būseną, todėl pasirūpinti savo emocine sveikata svarbu kaip niekad.

„Netgi žmonėms, kurie nesusirgo, bet teko praleisti karantine ar saviizoliacijoje, tai natūralu, kad kyla tam tikrų adaptacijos problemų ir jos turi būti nepamirštos. Tai šitiems žmonėms reikia ne mažiau pagalbos negu tiems, kurie prireikė medikų pagalbos“, – sakė A. Veryga.

„Išgyvenant visokius emocinius sunkumus, kurie, natūralu, dabar tikrai iškyla, tiems žmonėms psichologinė pagalba tampa nuo šiol prieinama. Noriu priminti, kad jau turime ir telefono numerį 1809, kur susijungia didelė dalis pagalbos linijų“, – sakė A. Veryga.

Projektą įgyvendina Sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei savo sričių ekspertais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pritariu anam anonimui. Priviso visokių vištelių, verkšlenti tesugebančių... o dar nori su rusais kariauti...

hmm

hmm portretas
vieniems užtenka psichologo, kitiems reikia psichiatro, o tretiems (anonimams) niekas nepadeda.

Anonimas

Anonimas portretas
Man tokios svetainės nereikalingos. Čia tik verkšlenančioms moterims ir subobėjusiems "vyrams"....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių