Namų gamybos kvapnusis aliejus Pereiti į pagrindinį turinį

Namų gamybos kvapnusis aliejus

2009-07-31 18:14
Namų gamybos kvapnusis aliejus
Namų gamybos kvapnusis aliejus / "Shutterstock" nuotr.

Patiekalus pagardinančio kvapniojo aliejaus nebūtina ieškoti parduotuvių lentynose – jo galima nesunkiai pasigaminti patiems. Prieš ruošiant tokį aliejų prieskonines žoleles reikia gerai išdžiovinti. Jam gaminti tinka tik neseniai nuskinti rozmarinai, čiobreliai ir levandos.

Litrui aliejaus reikia 1-2 valgomųjų šaukštų žolelių. Aliejus turi būti šalto spaudimo. Pirmiausia į butelį reikia sudėti prieskonius, o po to užpilti aliejumi. Būtina sulaukti, kol į viršų iškils oro burbuliukai. Tik tuomet butelį reikia uždaryti ir dviem savaitėm padėti į vėsesnę vietą. Joms praėjus jau galima skaninti ruošiamus patiekalus.

Receptai:

Aliejus su rozmarinais ir česnakais

Jam pagaminti reikės 0,5 l aliejaus, 1-2 šakelių rozmarinų, 3-4 baltųjų pipirų žirnelių, 4 skiltelių česnako. Rozmarinus, lengvai sutrintą česnaką ir pipirus sudėkite į švarų butelį ir iki viršaus pripilkite aliejaus.

Taip paruoštas aliejus tinka žuvims, ant grotelių keptai kiaulienai, jautienai, cukinijoms ir žaliosioms pupelėms pagardinti.

Ugninis paprikų aliejus

Jam pagaminti reikės 0,5 l aliejaus, 3 šaukštų baltojo vyno acto, šaukštelio pipirų žirnelių, žiupsnelio druskos, 25 g džiovintų arba 100 g šviežių aitriųjų paprikų. 4 šaukštus vandens sumaišykite su actu, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir užvirkite. Mišiniui atvėsus išimkite pipirus ir sudėkite į butelį. Aitriąsias paprikas perlaužkite per pusę ir taip pat sudėkite į butelį, užpilkite aliejumi.

Taip paruoštas aliejus tinka bet kokiam mėsos, žuvies ir daržovių patiekalui ar picos tešlai paaštrinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų