„Žalgirio“ taikiklyje – sužeisti Turkijos čempionai

Gera pradžia, pusė darbo – galės pasakyti Kauno žalgiriečiai, jei Eurolygos turnyro pirmą ratą baigs pergale prieš Stambulo „Fenerbahce“. Laimėjimas šiandien namie prieš vienus turnyro favoritų, tikėtina, sugrąžintų „Žalgirio“ krepšininkus į stipriausiųjų aštuonetą.

Be traumuoto Tylerio Cavanaugh, bet su pasveikusiais Luku Lekavičiumi ir Dovydu Giedraičiu „Žalgiris“ svečius iš Turkijos pasitinka ne optimaliausios sudėties.

Tačiau ir Dimitrio Itoudžio auklėtiniai, sezono pradžioje tiesiog dominavę Eurolygoje, pastaruoju metu turi bėdų. Keturi pralaimėjimai iš eilės Turkijos čempionus nustūmė už lyderių trejeto ribų, nors nuo pačios viršūnės juos skiria tik viena pergalė.

„Fenerbahce“ dažnai žaidžia akiai nemalonų, gynybinį krepšinį. Dar pridėjus trenerio D. Itoudžio meistriškumą, sakyčiau, kad yra gynybinė, griaunanti komanda, kuri atima labai daug pasirinkimų iš varžovų puolimo. Puldami jie susikuria antrus šansus ir dažnai bėga į greitas atakas. Puolimą valdo patyrę Nickas Calathesas ir Scottie Wilbekinas, daug ką išsprendžiantys savo meistriškumu“, – priešininkus analizavo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

„Fenerbahce“ dažnai žaidžia akiai nemalonų krepšinį. Ši komanda – gynybinė, griaunančio stiliaus.

„Laukia sunkios, atletiškos rungtynės, galbūt nelabai rezultatyvios. Reikės visas 40 minučių arti aikštelėje. Laimės kantresnė komanda“, – teigė jis.

– Turkijos čempionai šiuo metu pateko į duobę. Kas tai lėmė? Ar dabar palankus metas susitikti su šiuo sužeistu žvėrimi?

– Kažkiek lėmė traumos. Gana ilgą laiką nežaidė vienas jų lyderių Johnathanas Motley – labai universalus ir fiziškas žaidėjas. Aptrupėjusi ir gynėjų grandis, bet jie turi labai galingą priekinę liniją. Pastarieji pralaimėjimai parodo, kad varžovai yra pažeidžiami. Bandysime ieškoti tų pažeidžiamų vietų. Kita vertus, jie įsibėgėja. Pastarosiose rungtynėse (gruodžio 30-ąją išvykoje 88:92 nusileido Bolonijos „Virtus“ – aut. past.) jie turėjo iniciatyvą, o grįžęs J. Motley suteikė nemažą postūmį.

Nežinomybė: „Žalgiris“ laukia medikų verdikto dėl T. Cavanaugh galimybių grįžti į kovos rikiuotę. (zalgiris.lt nuotr.)

– J. Motley yra vienas pagrindinių „Fenerbahce“ ginklų. Kaip rengiatės jį stabdyti?

– Šis aukštaūgis – labiau puolimo žaidėjas, turintis didelį judesių arsenalą, o gynyboje naudojasi savo ūgiu ir atletiškumu. Jį palikti vienas prieš vieną yra pavojinga. Su „Real“ jis daug žaidė vienas prieš vieną ir užbaigdavo atakas prieš Walterį Tavaresą. Pagal žaidimo puolant manierą būtų galima palyginti su kartvelu Tornike Šengelija. Pagal žaidimą baudos aikštelėje jis yra vienas labiausiai dominuojančių aukštaūgių Eurolygoje.

– Užsiminėte, kad „Žalgiris“ ieško papildymo – galbūt pamainos traumuotam T. Cavanaugh. Ar galimi kandidatai – iš Eurolygos klubų?

– Nebūtinai. Jei norėtume kažką paimti iš Eurolygos, tai galėtume padaryti tik per tam skirtą laikotarpį. Jei taip neatsitiks, turėsime daugiau laiko kažką susirasti kitur. Kita vertus, tikimės, kad Tyleris pasveiks.

– Kaip vertinate savo komandos pasirodymą pirmajame rate?

– Pokyčių buvo. Gynyboje kartais per daug užsižaidėme su switch all (keičiasi visi – aut. past.) gynyba, kai varžovai turi daug individualiai stiprių žaidėjų, gal kaip tik reikėtų daugiau įpainioti į komandinę gynybą. Daug priekaištų auklėtiniams neturiu. Buvo tikrai blogi mačai ir su Atėnų „Panathinaikos“, ir su Stambulo „Anadolu Efes“. Visas kitas rungtynes kovojome iki paskutinių minučių. Stengsimės, kad taip būtų ir toliau.


Turnyro lentelė

1. „Baskonia“  11  5  +82

2. „Barcelona“  11  5  +53

3. „Monaco“  11  5  +23

4. „Olympiakos“  10  6  +145

5. „Fenerbahce“  10  6  +92

6. „Real“  10  6  +81

7. „Maccabi“  9  7  +14

8. „Anadolu Efes“  8  8  +79

9. „Žalgiris“  8  8  –30

10. „Crvena zvezda“  8  8  –43

11. „Partizan“  7  9  –17

12. „Valencia“  7  9  –64

13. „Virtus“  7  9  –64

14. „Emporio Armani“  6  10  –62

15. „Panathinaikos“  6  10  –77

16. ASVEL  6  10  –89

17. „Bayern“  5  11  –69

18. ALBA  4  12  –54


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygafenerbahce

NAUJAUSI KOMENTARAI

5656

5656 portretas
„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ (tiesiogiai) :: Linkas tik ,,Telegram" grupeje: t.me/LietuvosKrepsinisGyvai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių