„Žalgirio“ pergalių serija – ilgiausia klubo istorijoje Eurolygoje

Kauno „Žalgiris“ Madride 93:86 įveikė vietos „Real“, taip Eurolygoje laimėjo šeštąjį kartą iš eilės ir užfiksavo naują klubo rekordą.

Iki šios atkarpos ilgiausia kauniečių pergalių serija buvo penki laimėjimai paeiliui. Penkias pergales iš eilės Šarūno Jasikevičiaus kariauna laimėjo ir praėjusiame 2017-2018 metų sezone.

Taip pat po penkias pergales iš eilės Eurolygoje „Žalgiris“ pasiekė 2012-2013 metų (treniruojami Joano Plazos) ir 2007-2008 metų (treniruojami Rimanto Grigo) sezonuose.

Žemesnis geriausias kauniečių rodiklis nei penkios pergalės – trys laimėjimai iš eilės. Tokios serijos nuo moderniosios Eurolygos įsikūrimo, 2000-ųjų metų, buvo pasiektos 7 kartus.

Šio sezono Eurolygoje „Žalgiris“ tarp visų komandų užfiksavo ketvirtą ilgiausią pergalių seriją.

Pirmoje vietoje su 12 pergalių iš eilės yra reguliariojo sezono nugalėtoja ir „Žalgirio“ varžovė ketvirtfinalyje Stambulo „Fenerbahče“.

Antrąją vieta dalijasi Maskvos CSKA ir Madrido „Real“, abi reguliarųjį sezoną pradėjusios 8 laimėjimų serijomis.

Trečioje pozicijoje – vėl CSKA, užfiksavusi septynių laimėjimų atkarpą.

Ketvirtąją vietą pasidalijo po šešis sykius iš eilės triumfavęs Kauno „Žalgiris“ ir Atėnų „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi.

Po penkias pergales paeiliui užfiksavo „Barcelona“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Milano „AX Armani Exchange“.

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu fiksuoja ilgiausią seriją Eurolygoje. Kauniečiai pagerinti savo rodiklį galės jau ketvirtfinalio etape, kuriame serijoje iki 3 pergalių susikaus su Stambulo „Fenerbahče“.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaReal

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Pagaliau ir "Kauno diena" parašė. Išsimiegojo.

Liuda

Liuda portretas
Sveikinimai!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių