„Žalgirio“ naujokas: tikiuosi sustiprinti komandos gynybą

Deonas Thompsonas jau papildė „Žalgirio“ stovyklą, tačiau tik nuo suolelio stebėjo triuškinamą savo naujosios komandos pralaimėjimą. Naujasis žalgiriečių pirkinys turėtų debiutuoti ketvirtadienio akistatoje Stambule su „Fenerbahce“.

- Prieš „Žalgirį“ žaidėte ne sykį. Ar atsimenate tuos mačus?

- Atsimenu, kai atvažiavome su Miuncheno „Bayern“ ir laimėjome. Tas kartas man labai įsiminė. Kaip ir triukšmingi „Žalgirio“ aistruoliai.

– Paaiškinkite plačiau savo sutarties detales. Juk buvote Ispanijos ekipos vienas lyderių. Kaip sezono viduryje atsidūrėte „Žalgiryje“?

– Aš turėjau išpirką kontrakte ir tai leido man čia atvykti. „Žalgiris“ sumokėjo išpirką. Man ši situacija išėjo į naudą, nes žaidėme tik vienas varžybas per savaitę. Dėkoju, kad „San Pablo“ klubas leido man išvykti.

– Ar jau bendravote su treneriu?

– Iki mačo nespėjau pakalbėti, nes atvykau tik vakar vėlai vakare. Šiandien dalyvavau ekipos pamėtyme į krepšį. Rytoj kelionėje į Stambulą bus laiko pabendrauti išsamiau.

– Ar jau žaisite prieš „Fenerbahce“?

– Nežinau, bet to tikiuosi. Tokioje situacijoje turiu susikoncentruoti į gynybą. Jeigu sugebėsiu solidžiai gintis, tai leis gauti daugiau minučių aikštėje. Tikiuosi gerai sužaisti gynyboje.

– Ką galite duoti komandos gynybai?

– Turiu galimybes žaisti solidžiai gynyboje arti krepšio bei situacijose „du prieš du“. Galiu apsiginti prieš gynėją ir vienas prieš vieną.

– Ką jums reiškia žaidimas Eurolygoje?

– Labai daug. Visada nori žaisti geriausiame turnyre. Kai turi galimybę rungtyniauti, visada nori ja pasinaudoti.

– Ar esate girdėjęs apie griežtą Š.Jasikevičiaus darbo stilių?

– Žinau, kad jis labai spaudžia įžaidėjus. Bet tai yra normalu, nes pats žaidė šioje pozicijoje. Įžaidėjo pozicija yra turbūt svarbiausia krepšinyje. Mačiau jo energiją šalia aikštės ir tai labai svarbu žaidėjams.

– Pradėjote pataikyti iš toli. Ar tai svarbi jūsų žaidimo dalis?

– Tai buvo dalykas, kurį norėjau pridėti savo žaidime dar prieš kelis sezonus. Norėjau tapti pavojingesniu žaidėju ne tik arti krepšio, bet ir toliau. Dirbau ties tuo ir Ispanijoje ir žaidžiau tinkamoje pozicijoje, kurioje galėjau mesti iš toli.

– Kodėl pasirinkote 2-ąjį marškinėlių numerį?

– Mano įprastas 21-as buvo užimtas, tad 2-as buvo puiki alternatyva, nes mano geriausias draugas Marvinas Williamsas Šarlotės „Hornets“ komandoje tokiu numeriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių