Žalgiriečiai kaupia jėgas, būsimi varžovai – taip pat

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, ruošdamiesi Eurolygos turnyrui ir Lietuvos čempionatui, pradės kontrolinių rungtynių seriją varžovų aikštėse, pirmi išbandymai – Ispanijoje.

Laukia ir „Real“

Šiandien Malagoje numatytas žalgiriečių mačas su antrame Ispanijos krepšinio divizione žaidžiančia Melilos „Baloncesto“ ekipa.

Rugsėjo 12-ąją kauniečių lauks akistata su Malagos „Unicaja“, o 13 d. – su Eurolygos klubu: Madrido „Real“.

„Žalgirio“ sudėtyje kol kas nėra Lietuvos rinktinei Europos čempionate atstovaujančių Luko Lekavičiaus, Arno Butkevičiaus, Igno Brazdeikio ir vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio.

Per viešnagę Ispanijoje trenerio Gintaro Krapiko vadovaujamą kovos branduolį sudarys legionieriai Keenanas Evansas, Kevarriusas Hayesas, Rolandas Šmitas, Tyleris Cavanaugh, taip pat lietuviai Laurynas Birutis, Karolis Lukošiūnas, Edgaras Ulanovas, Mantas Kalnietis, Tomas Dimša, šansų pasižymėti turės ir jaunimas.

Įvertino sudėtį

„Treneris Gintaras gerai tvarkosi. Iš jo trykštanti energija persiduoda ir mums, žaidėjams“, – prieš išvyką interviu tinklalaidei „#ŽalgirisOnAir“ kalbėjo E.Ulanovas.

Jo nuomone, naujajam sezonui sukomplektuota gera komanda.

„Sunku pasakyti, kaip viskas susilipdys, vis dėlto esu patenkintas. Gerai, kad atvyko Rolandas, kad bus Ignas, kuriam „Žalgiris“ gali tapti stotele, padėsiančia grįžti į NBA. Mes jį palaikysime, bet Ignui teks suprasti, kad lengva Eurolygoje nebus, – svarstė E.Ulanovas. – Atsiskleisti galės Keenanas, Tel Avivo „Maccabi“ klube buvęs šešėlyje. Kevarriusas mums suteiks daug energijos, be to, jis jau turi patirties Eurolygoje. Arnas suaktyvins gynybą, to mums trūko praeitą sezoną. Laurynas, jau žaidęs „Žalgiryje“, sugrįžo alkanesnis, tikėkimės, kad antras kartas bus sėkmingesnis.“

Esame motyvuoti, kad ateinantis sezonas „Žalgiriui“ būtų geresnis nei praėjusysis.

Edgaras palankiai įvertino „Žalgirio“ sprendimą pasikviesti Dovydą Giedraitį, taip pat viliasi, kad vidurio puolėjų grandyje konkurenciją sustiprins septyniolikmetis 214 cm ūgio Motiejus Krivas.

Įsimintinas debiutas

T.Cavanaugh prie „Žalgirio“ prisijungė užbaigęs debiutinę misiją JAV rinktinėje – sužaidęs dvejas pasaulio taurės atrankos rungtynes.

Per mačą su Urugvajaus ekipa žalgirietis prie pergalės (105:71) prisidėjo penkiais taškais, o per dvikovą su Kolumbijos krepšininkais (95:77) pelnė aštuonis taškus ir aštuonis kartus atkovojo kamuolį.

„Svajonė išsipildė, – apie žaidimą JAV nacionalinėje komandoje interviu „Žalgirio TV“ sakė T.Cavanaugh. – Augdamas Amerikoje net nesitiki, kad vieną dieną bus tokia galimybė. Kai man paskambino iš JAV krepšinio federacijos, negalėjau nepasinaudoti ypatinga proga. Norėjau užsivilkti rinktinės marškinėlius, išgirsti himną. Be to, sutikau daug įdomių žmonių. Buvo nerealu visa tai patirti.“

Komentuodamas naują „Žalgirio“ sudėtį, T.Cavanaugh akcentavo žaidimo atletiškumą, greitį.

„Visi esame motyvuoti, kad ateinantis sezonas būtų geresnis nei praėjusysis“, – kalbėjo amerikietis.

Debiutas: žalgirietis T.Cavanaugh atstovavo JAV rinktinei pasaulio taurės atrankos varžybose. / fiba.com nuotr.

LKL startas – Klaipėdoje

Iš Ispanijos žalgiriečiai planuoja sugrįžti rugsėjo 16-ąją, o jau 19 d. Kaune susitiks su Alytaus „Wolves“.

Be to, 22 d. numatytos draugiškos rungtynės su Rygos VEF krepšininkais.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą „Žalgiris“ pradės rugsėjo 26-ąją Klaipėdoje – išmėgins jėgas su „Neptūnu“.

Eurolygos startas – spalio 6-ąją Tel Avive, kur lauks mačas su „Maccabi“. 14 d. – dvikova Pirėjuje su „Olympiakos“, o 18 d. – Kaune su Bolonijos „Virtus“.

Graikijos ir Italijos klubų krepšininkai jau sužaidė ikisezonines rungtynes: „Olympiakos“ savo aikštėje 87:58 nugalėjo Patrų „Apollon“ ekipą, o „Virtus“ svečiuose 93:101 pralaimėjo „VL Pesaro“.

Prisidėjo prie pergalių

Į aikštę žengė ir dvi pergales iškovojo Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ komanda.

Pralaimėję pirmą kontrolinę dvikovą Tel Avivo „Hapoel“ ekipai 95:96 (lietuvis surinko 3 tšk.), vėliau „Monaco“ krepšininkai 80:67 privertė kapituliuoti Miuncheno „Bayern“ (D.Motiejūnas – 13 tšk.) ir 99:72 – Ulmo „Ratiopharm“ (kaunietis pelnė 9 tšk.).

Rytoj Vokietijoje numatytos „Monaco“ rungtynės su „Brose Bamberg“, o 14, 16 ir 18 d. Antalijoje – su Belgrado „Partizan“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Bahcesehir“ klubais.

„Partizan“ oficialiai pasigyrė, kad į Eurolygos varžybas, vyksiančias Belgrade, pardavė daugiau nei 10 tūkst. abonementų.

Per draugiškas rungtynes „Partizan“ krepšininkai Čačako mieste 108:83 įveikė Kraljevo „Sloga“ ir 84:94 nusileido „Borac“ ekipai.

„Barcelona“ ruošiasi

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ ruošiasi Katalonijos taurės varžyboms.

Rugsėjo 13-ąją numatytos draugiškos rungtynės (už uždarų durų) su „Partizan“.

20 d. – Katalonijos taurės pusfinalio mačas su Žironos komanda, o 21 d. – finalas arba rungtynės dėl trečios vietos su Manresos „Baxi“ arba Badalonos „Joventut“.

Pratybos: Š.Jasikevičiaus patarimai – „Barcelonos“ jaunimui. / fcbarcelona.cat nuotr.

Treniruočių stovykloje kol kas nėra Europos čempionate nacionalinėms rinktinėms atstovaujančių žaidėjų. Tarp sportuojančiųjų – „Barcelonos“ jaunimo akademijos auklėtinis Kasparas Jakučionis.

Rugsėjo 24-ąją „Barcelonos“ krepšininkų laukia Ispanijos supertaurės pusfinalis su „Joventut“, o 25 d. – finalas (su „Real“ arba „Coosur Betis“).

Prisiglaudė Turkijoje

Iš tarptautinių turnyrų eliminuotus Rusijos krepšinio klubus į svečius pasikvietė Turkijos klubai.

Rugsėjo 7-ąją „Anadolu Efes“ ekipa Antalijoje 77:76 įveikė Maskvos CSKA.

Vakar ten pat turėjo vykti „Anadolu Efes“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ mačas, 11 d. numatyta stambuliečių akistata su Sankt Peterburgo „Zenit“, 14 d. – su Krasnojarsko „Jenisej“.

CSKA planuose – rungtynės su Bursos „Tofas“ ir „Bursaspor“ krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių