„Žalgirį“ pasirinkęs E. Ulanovas: nemačiau nė vieno pranašesnio klubo

  • Teksto dydis:

Praėjusią vasarą legionieriaus karjerą Stambulo „Fenerbahče“ klube pradėjęs puolėjas Edgaras Ulanovas po metų pertraukos sugrįžo namo. Sezono sutartį su Kauno „Žalgiriu“ sudaręs krepšininkas vėl rungtyniaus komandoje, kurioje praleido jau šešerius karjeros metus.

„Fenerbahče“ gretose vyriausiasis treneris Igoris Kokoškovas E. Ulanovui skyrė startinio penketo žaidėjo vaidmenį Eurolygoje, tačiau sezono eigoje krepšininko minučių skaičius sumenko, o šių metų pradžioje puolėją iš rikiuotės išvedė trauma bei COVID-19.

Išsiilgęs krepšinio bei išsigydęs traumą, E. Ulanovas grįžta į „Žalgirį“ su mintimi būti komandos lyderiu. Apie sugrįžimo aplinkybes, vaidmenį Kauno ekipoje ir daugelį kitų dalykų žalgirietis kalbėjosi kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku.

Pirmas variantas, aišku, buvo „Žalgiris“. Žinoma, pats negaliu visko nuspręsti – noras turi būti iš abiejų pusių.

„Mintys apie tai, kad galiu sugrįžti į „Žalgirį“, atėjo dar ir praėjusio sezono pabaigoje, – pasakojo E. Ulanovas. – Vyko svarbiausios kovos, o aš jau nebežaidžiau. Prasidėjo mano derybos su klubu dėl sutarties nutraukimo. Pirmas variantas, aišku, buvo „Žalgiris“. Žinoma, pats negaliu visko nuspręsti – noras turi būti iš abiejų pusių. Vasaros eigoje, nuo pat mano grįžimo į Lietuvą, daug bendravau su Pauliumi Motiejūnu. Viskas vyko fainai ir gražiai. Puikiai pažįstu Paulių, tad nereikėjo daug tarpininkų, šnekėjome akis į akį. Jaučiau norą iš jo pusės, jaučiau norą ir tada, kai žaidžiau prieš žalgiriečius. Buvo ir daugiau variantų, bet, sakykime, nemačiau nė vieno pranašesnio klubo. Galbūt finansiškai ir buvo geresnių pasiūlymų, bet kalbant apie organizaciją ir sąlygas – nėra, su kuo lyginti.“

E. Ulanovui, skirtingai negu kitiems į „Žalgirį“ atvykstantiems žaidėjams, pasakoti apie „Žalgirio“ klubą nereikėjo. Krepšininkas su vadovybe ilgiau derino tik vieną – finansinį aspektą. Tiesa, prie derybų stalo susėdusios abi pusės pasiekė kompromisą ir, galų gale, sudarė vienerių metų kontraktą.

„Situaciją suprantame – nei mano sezonas buvo geras, kad galėčiau daug užsiprašyti, nei klubui aplinkybės buvo palankios. Praėjęs sezonas „Žalgiriui“ buvo daugiau nuostolingas – vien tai, kas liečia sirgalius ir bilietų pardavimą. Kalbėjomės ir apie būsimą mano vaidmenį komandoje, aišku, tą dariau ne tik su P. Motiejūnu, bet ir su treneriu. Apie visą kitą man klausti net nereikia. Nesijaučiu per ilgai pabėgęs, nebuvau tik metus“, – teigė žaidėjas.

Galbūt finansiškai ir buvo geresnių pasiūlymų, bet kalbant apie organizaciją ir sąlygas – nėra, su kuo lyginti.

Vėl žaliai baltus marškinėlius vilkėsiantis E. Ulanovas sulaukė ir garantijų iš „Žalgirio“ ekipos vyriausiojo trenerio Martino Schillerio dėl kito sezono. Gauti minučių ir išnaudoti savo stiprybes aikštėje norintis E. Ulanovas liko patenkintas dėl to, ką išgirdo sakant M. Schillerį.

„Pokalbis prasidėjo nuo temos apie tai, ko man trūko praėjusiame sezone. Treneris irgi tai suprato, jis viską matė. Baigėsi sezonas, prasidėjo vasaros darbai ir jis žinojo, kad esu vienas iš variantų. Matėsi, kad treneris tam ruošėsi. Yra labai aišku, kur yra mano stipriosios pusės, kur mane geriau galėjo išnaudoti praėjusiais metais. Praėjusiame klube tie mano antpečiai nebuvo dideli, nebuvau pirmasis variantas. Manau, kad čia mano antpečiai bus didesni ir mano vaidmuo bus didesnis. Su treneriu puikiai supratome, kur yra mano stipriosios pusės“, – aiškino E. Ulanovas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŽALGIRIO FANAS

ŽALGIRIO FANAS portretas
P.Jankūnas Galėjo per savo karjiera žaisti ivairiuose klubuose. Pasakysiu paprastai kuo daugiau metu toi pačioi vietoi nesinori niekur eiti. Pasakyk,kad nieko nepadare per tuos metus Klubo labui. Jis žinomas visoi Euroligoi Paklausk kas ira Paulius Jankūnas pasakys kiekvienas. Buvo situacija Ispanijoi Madride geriau alu apie krepšini kalbejom manes klause P.Jankūnas vis žaidžia man reikia marškinėliu Jo vardu. Tai ble..Ispanas net daugiau žino nei ltu apie savo krepšininkus

Jonas

Jonas portretas
Truputi baisu, bet tikiuosi bus viskas su Ulia gerai.

.

. portretas
i neptuna ji
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių