V. Romanovą pamėgdžiojęs Š. Jasikevičius: su juo buvo mano trumpiausios derybos

  • Teksto dydis:

Praėjusį ketvirtadienį po „Žalgirio“ arenoje įvykusių LKL čempionato rungtynių „Bare 11“ įvyko tradicinis „Žalgirio“ Garbės Klubo narių susitikimas su vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

Susitikimo metu specialistą įvairiomis temomis kalbino „Žalgiris TV“ laidų vedėjas Rytis Kazlauskas, o po pokalbio Š. Jasikevičius dalino autografus ir įsiamžino nuotraukose su „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais.

„Žalgiris TV“ pristato paskutinę pokalbio su „Žalgirio“ strategu dalį, kurioje Š. Jasikevičius atsakė į įvairius linksmus klausimus.

Paklaustas apie buvusį Kauno klubo savininką ir neseniai pasirodžius knygos „Aš stebuklas, Jūs nepastebėjote?“ herojų Vladimirą Romanovą, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris prisiminė pokalbį telefonu, kuris įvyko dar Š. Jasikevičiui tęsiant profesionalo karjerą ir derantis dėl galimybės persikelti į V. Romanovo valdomą „Žalgirį“.

„A, tai kiek tų pinigų tu nori? – mėgdžiodamas verslininko balsą pokalbio turinį atpasakojo Š. Jasikevičius. – Atsakiau, jog niekas dabar apie pinigus nešneka, svarbiausia rolė, komanda ir taip toliau. Manęs jis perklausė: „Tai ateisi ar neateisi?“. Sakau, kad niekas taip nešneka, perkalbėkite su mano agentu apie detales. Su juo buvo mano trumpiausios derybos, labai greitai viską išsiaiškinome. Ir per ežerą nereikėjo plaukti (juokiasi). Įspūdingas personažas, jeigu apie jį rašomos ir knygos.“

Kalbai pasisukus apie Š. Jasikevičiaus idealus krepšinyje vaikystėje, specialistas išvardino kelis krepšininkus, bet pripažino, jog favoritas buvo vienas – Draženas Petrovičius, dėl kurio tuomet Indianos „Pacers“ klube žaidęs kaunietis pasirinko 3 numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Buvo Michaelas Jordanas, bet jis labai aukštai šoko. Man tai nebuvo neparanku. Buvo Arvydas Sabonis – jis žiauriai aukštas. Irgi neparanku. Liko Draženas Petrovičius. Jis buvo idealas. Nekenčiau jo ir dievinau jį. Buvo visaip. Paskui, žaisdamas Indianos „Pacers“ klube dėl jo pasiėmiau 3-iąjį numerį“, – aiškino „Žalgirio“ vairininkas.

Nors Š. Jasikevičius – dar tik jaunas ir karjeros laipteliais kopiantis treneris, panašu, jog specialistas turi planą, ką veiktų baigęs ir trenerio karjerą bei pasitraukęs į užtarnautą poilsį. Trenerio teigimu, jis tikriausiai būtų įdegęs golfo žaidėjas.

„Jūs vadinate juos fermeriais, aš – golfo žaidėjais. Įdegę rankų vietas, kurių nedengia marškinėliai. Po marškinėliais baltas, storas, o visas veidas nuo įdegio juodas. Viena ranka – balta, nes reikia mūvėti golfo pirštinę, kita – juoda“, – juokėsi treneris.

Pokalbio pabaigoje Š. Jasikevičius sulaukė klausimo, kokį surinktų penketuką, jeigu turėtų neribotą biudžetą ir būtų komandos vadovu. „Žalgirio“ treneriui ilgai galvoti nereikėjo.

„Paimu „Golden State Warriors“ penketą ir ramu, – kvatojo Š. Jasikevičius. – Pasiimčiau dar Brandoną ir tegu siaučia jis su tais visais, bet Brandonas kamuolio negautų, o gal paimčiau Paulių Jankūną. Galėtų spėti nubėgti iki kitos baudos linijos.“

Garbės Klubo nariai dalyvauja susitikimuose su treneriais ir žaidėjais, prisijungia prie specialios klubo narių zonos internete, turi galimybių stebėti „Žalgirio“ treniruotę bei dalyvauja bendrose klubo narių veiklose – sportinėse varžybose bei susitikimuose neformalioje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių