Triumfuojantis M. Schilleris: žalgiriečių prieš „Rytą“ nuteikinėti nereikia

„Lietuvoje esu tik aštuonis mėnesius, bet jau supratau, kad prieš tokius mūšius žaidėjų nereikia nuteikinėti ar priminti jiems buvusias nesėkmes“, – aiškino Martinas Schilleris, kurio auklėtiniai įtikinamai 90:81 atsirevanšavo „Rytui“ už šį mėnesį Kaune patirtą pralaimėjimą vienu tašku.

„Labai geros rungtynės abiem komandoms. Jos turėjo patikti ir sirgaliams, nes daug kartų keitėsi pirmaujanti komanda, - po išvykoje laimėto mačo dėstė „Žalgirio“ treneris, - „Rytas“ yra labai gerai puolime dėl kamuolių kovojanti ekipa, ne veltui mums sukėlė problemų. Antroje dalyje pakoregavome kelis aspektus gynyboje, kurie mus pastūmėjo į priekį“.

– Išprovokavote 18 „Ryto“ klaidų. Kokias korekcijas atlikote antrojoje dalyje?

– Po ilgosios pertraukos suaktyvinome gynybą, perėmėme daugiau kamuolių arba sutrukdydavome jiems perdavimus. Buvome labiau susikoncentravę, o tai padėjo išprovokuoti jų klaidas.

– Prieš rungtynes nužiūrėjote „Ryto“ legendų atvaizdus, kabančius arenos palubėse. Ar radote pažįstamų veidų?

– „Chimki“ treneris (Rimas Kurtinaitis) ir „Ryto“ sporto direktorius (Donatas Zavackas)? Esu jį matęs Vokietijoje, nes jis yra žaidęs Liudvigsburgo komandoje. O kaip dėl Roberto Javtoko („Žalgirio“ sporto direktorius yra „Ryto“ legenda.-  aut. Past.)? Jo nepastebėjau, mano regėjimas ne toks geras.

– Rungtynėse apsilankė 150 sirgalių. Ar to pakako pajausti atmosferą?

– Be abejo jautėme jų buvimą. Tiesa, pirmosios mūsų tarpusavio rungtynės vyko didesnėje arenoje Vilniuje ir ten sirgalių buvo kur kas daugiau. Šiandien atmosfera dar nebuvo tikra, bet vis tiek buvo smagu, nors mūsų aistruolių čia trūko. Kaip ir viso sezono metu. Vis dėlto džiaugiamės, kad jie jau gali sugrįžti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių