Trenerio paieškose prie dviejų kandidatų apsistojęs „Žalgiris“ tuoj priims sprendimą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ artimiausiu metu priims sprendimą dėl naujo vyriausiojo trenerio, skelbia Emiliano Carchia iš „Sportando“.

Anot jo, „Žalgiris“ baigė pokalbius su kandidatais, galinčiais perimti vyriausiojo trenerio pareigas, ir savo sprendimą pateiks iki rytojaus vakaro.

Du pagrindiniai kandidatai stoti prie „Žalgirio“ vairo yra G lygos metų treneris austras Martinas Schilleris ir Stambulo „Galatasaray“ vairininkas Ertugrulas Erdoganas, praneša Carchia.

Schilleris nuo 2017 metų dirba Solt Leik Sičio „Stars“ komandos vyriausiuoju treneriu. „Stars“ rungtyniauja NBA G lygoje ir yra Jutos „Jazz“ dublerių ekipa.

Šį sezoną Schilleris buvo išrinktas G lygos geriausiu metų treneriu. Jo treniruojama ekipa per 42 rungtynes laimėjo 30 kartų ir prieš sustabdant sezoną Vakarų konferencijoje užėmė pirmąją vietą.

Nuo 2015 metų Schilleris yra ir Vokietijos rinktinės trenerio asistentu.

Prieš karjeros etapą JAV Schilleris klubiniame krepšinyje dirbo Austrijoje ir Vokietijoje. 2009 metais, kuomet buvo Velso „Flyers Wels“ trenerio asistentu, Schilleris tapo Austrijos čempionu.

Vokietijoje jis dirbo nuo 2010 iki 2017 metų. Pirmuosius penkerius metus austras buvo „Artland Dragons“ treneriu asistentu, o kitus dvejus metus padėjo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ vyriausiajam treneriui.

Tuo metu Erdogano treniruojama „Galatasaray“ pastarąjį sezoną Europos taurėje kartu su Vilniaus „Rytu“ sustojo „Top 16“ etapo G grupėje, 2018-2019 m. sezone turkai neperlipo grupės etapo, laimėję tris mačus per 10 turų.

Iki sezono nutraukimo „Galatasaray“ Turkijos pirmenybėse rikiavosi ketvirta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
mačiau per teliką, kaip motiejūnas rypavo: "pagrindinis paieškos kriterijus tai, kad treneris būtų lietuvis". Ir.....????!!!!!! treneris nelietuvis. tai kas gi tu, motiejūnai ?

Sprendimas

Sprendimas portretas
Vargas vargelis, nejaugi nėra lietuvių trenerių darbui su Kauno Žalgiriu, reikia trenerio, dirbančio savo miestui, ne pinigams.

Dede

Dede portretas
Tai gal kas pagaliau ivardins kas Zalgirio savininkas ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių