Šventinė savaitė džiugino ne visus NKL favoritus

Šventinę pertrauką Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-Vikinglotto) komandos pasitiko skirtingų nuotaikų. Nors dauguma čempionato lyderių taškų nešvaistė, bene apmaudžiausiai Kalėdinė savaitė susiklostė Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

Vieni lygos favoritų suvalkiečiai, iki šiol buvę itin šykštūs varžovams ir pergalių nedaliję, vieną po kito patyrė du pralaimėjimus, tiesa, pajėgioms ekipoms - savo artimiausiems konkurentams. Prieš pat šventes Povilo Šakinio auklėtiniai namuose 75:78 pripažino Kauno „Žalgirio-2“ komandos pranašumą. Itin atkakliame mače svarstyklės svyravo iki pat paskutinių minučių.

Likus 2 minutėms „Sūduvą-Mantingą“ išsiveržė į priekį 67:66, tačiau jaunieji žalgiriečiai nesutriko ir spurtavo. Ekipoje debiutavęs 17-metis 201 cm ūgio Liutauras Lelevičius, 212 cm ūgio vidurio puolėjas Giedrius Bergaudas bei gynėjas Mantas Rubštavičius pataikė po tolimą metimą ir, likus pusei min., svečiai atitrūko – 75:69. Likusių 32 sek. šeimininkams pakako, kad intriga būtų atkurta. Tiksliau, jie tai padarė per vos 12 sek. Iš pradžių Tomas Galeckas smeigė tritaškį, netrukus Šarūnas Beniušis pelnė taškus su pražanga ir, likus 20 sek., skirtumas tesiekė 75:76. Marijampolės komanda netgi turėjo šansą išplėšti pergalę, nes prie baudų metimo linijos stojęs žalgirietis Justinas Ramanauskas taip pat pataikė tik vieną bandymą. Vis dėlto T.Galeckui nepavyko pakartoti prieš tai lydėjusios sėkmės ir jo tolimas šūvis tikslo nepasiekė.

Nugalėtojams M. Rubštavičius pelnė 18 taškų (3/4 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud.) Giedrius Bergaudas pridūrė 14 taškų (4/7 dvit.), L.Lelevičius - 9 taškus (1/2 dvit., 2/2 trit., 1/3 baudų).

„Sūduvai-Mantingai“: Šarūnas Beniušis pelnė 20, pataikęs 7 iš 8 dvitaškių (25 naud. bal.), Kostas Jonuška ir Žygimantas Šimonis pridėjo po 12 taškų.

Kauniečiai su 12 pergalių ir 5 pralaimėjimais jau kvėpuoja į nugarą antroje vietoje žengiančiai „Mantingai-Sūduvai“. Viena pergale daugiau turintys marijampoliečiai, savo ruožtu, persekioja lygos lyderę Jonavos CBet, surinkusią taip pat 13 laimėjimų, bet suklupusią tik sykį.


Šiame straipsnyje: NKLŽalgrio dubleriaiSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių