Š. Jasikevičius prieš akistatą su „Baskonia“ – apie mūsų šansus ir svečių ginklus

  • Teksto dydis:

Praėjusio sezono Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ taip pat startavo prieš „Baskonia“ ekipą, tačiau tąkart, po svečių tritaškių lietaus, turėjo pripažinti Vitorijos krepšininkų pranašumą.

Kauniečiams nepavyko apsiginti nuo Jaysono Grangerio, lemiamame ketvirtyje pataikiusio tris metimus iš distancijos, o po susitikimo savo sąskaitoje turėjusio penkiolika taškų ir 21 naudingumo balą.

Visgi šįkart J. Grangeris, dėl patirtos Achilo traumos, Vitorijos komandai padėti negalės, o „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš penktadienį laukiančią dvikovą vardijo kitus „Baskonia“ ginklus.

„Jie žaidžia taip pat, kaip visada žaidžia „Baskonia“. Labai svarbu greitas puolimas, tritaškiai, nes visada, žaidžiant su tokiomis komandomis, tai yra lengvi taškai. Tiek Shengelia, tiek Henry, tiek Shadeso puolimas yra vienas iš pagrindinių faktorių, ar jie įmes tuos taškus, ar mes juos priversime žaisti tą pozicinį krepšinį. Manau, kad mes turime daugiau šansų“, – po ketvirtadienį vykusios Kauno ekipos treniruotės kalbėjo strategas.

Vienas iš pagrindinių klubo „Baskonia“ vasaros pirkinių, Europos taurės MVP Pierria Henry, praėjusį sezoną Europos taurėje fiksavo 10,4 taško, 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir 14,2 naudingumo balo vidurkius.

Stipriausioje Senojo žemyno lygoje dar nerungtyniavęs P. Henry po J. Grangerio traumos aikštėje Vitorijos klubui turėtų diriguoti didžiąją įžaidėjams skirto laiko dalį, o Š. Jasikevičius šį krepšininką įvardijo kaip individualiai itin stiprų įžaidėją.

„Juo, kaip žaidėju, domisi daug komandų, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Solidūs sezonai tiek Barsoje, tiek Kazanėje – jis yra tas, kuris gali paimti kamuolį ir tiesiog nuspręsti viską vienas. Tikėsimės, kad mes tikrai sugebėsime ateiti į pagalbą, nes vienas prieš vieną jį sustabdyti yra sunku.“

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių