Š. Jasikevičius į NBA nevyksta: J. Valančiūno atstovaujama komanda turi naują trenerį

  • Teksto dydis:

Jono Valančiūno atstovaujama Memfio „Grizzlies“ priėmė ilgai lauktą sprendimą ir pasirinko naująjį vyriausiąjį klubo trenerį.

Adrianas Wojnarowski praneša, jog juo tapo Milvokio „Bucks“ asistentas Tayloras Jenkinsas.

Iki šiol, Memfio klubas buvo vienintelis neturėjęs vyriausiojo trenerio. Anksčiau buvo pranešama, jog „Grizzlies“ domėjosi ir Kauno „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus paslaugomis.

Pasibaigus Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijai, Jasikevičius pats buvo užsiminęs, jog kontaktas tarp jo bei „Grizzlies“ vyko.

Jenkinsas NBA dirba jau nuo 2007-ųjų, kur savo trenerio karjerą pradėjo San Antonijaus „Spurs“ klube. Vėliau jis prisijungė prie Mike‘o Budenholzerio Atlantos „Hawks“ ekipoje, su kuriuo išvyko ir į Milvokį, kur ir praleido pastarąjį sezoną. Jenkinsas su Budenholzeriu kartu darbavosi 6 sezonus.

Naujasis „Grizzlies“ strategas taip pat tapo trečiuoju NBA vyriausiuoju treneriu, kuris šią poziciją gavo būdamas Budenholzerio asistentu. Prieš tai Quinas Snyderis susitarė su Jutos „Jazz“, o Kenny Atkinsonas – Bruklino „Nets“ klubu.

Tokios naujienos turėtų pradžiuginti ir Valančiūną. Lietuvis iki birželio 13-osios turi priimti sprendimą, ar pratęsti vienerius metus galiosiančią sutartį, pagal kurią uždirbs 17,6 mln. JAV dolerių, ar nuspręsti save išbandyti laisvųjų agentų rinkoje. Kiek anksčiau Valančiūnas minėjo, kad jo sprendimui įtakos turės naujasis klubo strategas.

Įdomu tai, jog Jenkinso pavardė tarp minimų kandidatų atsirado vėliausiai. Be jo ir Jasikevičiaus į vyriausiojo trenerio poziciją pretendavo Toronto „Raptors“ asistentas Adrianas Griffinas, serbas Igoris Kokoškovas, „Golden State Warriors“ ekipos asistentas Jarronas Collinsas, Jutos „Jazz“ asistentas Alexas Jensenas bei Portlando „Trail Blazers“ asistentas Nate'as Tibbettsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

broniui-

broniui- portretas
Tai tu liberalas, asile. Pastaug kur kampe, gal proto igausi.

dėl „staugimo"

dėl „staugimo" portretas
gera kalbėti sėdint ant sofos vienam iš 3 mln. „specialistų ir stebint krepšinio varžybas. Blogai, kad kadaise už išsidirbinėjimus diržo gaudavo, blogai, kad krepšininkus sudrausmina. Irgi mat, atsirado euroliberalas. Bronius.

Kai kas nors-

Kai kas nors- portretas
Staugia ant kitu žmonių, daugumai dingsta noras daryt kaip reikalauja, gal todėl taip dažnai ir pralosineja Žalgiriečiai, ypač ten kur tikrai laimėti gali? Pvz.: ant manęs jei rėks, nieko nepeš, netgi jei tai mano klaida.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių