Š. Jasikevičius: per 48 valandas turime atrasti, kas yra tarp dviejų kojų

Rekordai ir antirekordai yra tam, kad būtų pagerinti, įsitikinęs Šarūnas Jasikevičius. Todėl Kauno „Žalgirio“ strategas nesureikšmino fakto, kad jo auklėtiniai pirmosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse sužaidė nerezultatyviausias visų laikų klubo rungtynes.

Po triuškinamo pralaimėjimo Jasikevičius prisiėmė atsakomybę sau ir kelis kartus pakartojo, kad per 48 valandas komanda turi pakeisti savo veidą.

„Atsitiko tai, ko mes treneriai labiausiai bijojome, – po mačo Stambule sakė Jasikevičius. – Turime prisiimti atsakomybę, ypač aš, kad neprivertėme žaidėjų suprasti, kad šiandien viską lems fizinis kontaktas, kuriuo mus „Fenerbahče“ tikrai pranoko. Momentais ne iki galo išaiškinome, kur galime juos nubausti. Dabar turime 48 valandas padaryti tą darbą geriau.“

– Daviesas, Thompsonas ir Kavaliauskas surinko neigiamus rodiklius. Kaip juos „Fenerbahče“ sustabdė?
– „Fenerbahče“ žaidė pagal savo taisykles, mes kaip treneriai nesugebėjome išaiškinti, kur galime juos atakuoti ir su kokiu intensyvumu reikia žaisti atkrintamąsias. Bandysime tą padaryti geriau.

– Dažnai kamuolio net nepavykdavo įmesti į baudos aikštelę. Ar tai buvo „Fenerbahče“ gynybos nuopelnas?

– Galvoju, kad taip. Galvoju, kad žaidžia dvi komandas ir mes su tuo jau turėjome problemų antrose rungtynėse čia (sausį). Žaidėjams tai rodėme, bet užlipome ant to paties grėblio. Turime 48 valandas atsigauti ir suprasti, kad tikrai yra vietų, kur juos nubausti. Sąžiningai negalvoju, kad mes daug ką keisime, ir kad jie daug ką keis. Mano žaidėjų įtikinimas turi būti geresnis ir žaidėjai turi priimti geresnius sprendimus.

– Kiek „Fenerbahče“ pridėjo intensyvumo, lyginant su reguliariu sezonu?

– Jie visą laiką intensyviai. Jie visą laiką pasiruošę, žinome, kad detalės bus labai svarbu, kad kiekvienas puolimo paruošimas labai svarbu, nes jei neparuoši, jie tave išstumia iš puolimo. Sąžiningai, daug kas, kas buvo rodyta ir akcentuota, tai ir įvyko. Aišku, žiūrėsime video, nemanau, kad jis bus kitoks nei tai, ką rodėme prieš seriją. Vėlgi – turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir atrasti, kas yra tarp dviejų kojų.

– Pusantro kėlinio dar laikėtės dėl solidžios gynybos, bet tada ji sugriuvo. Kas tada lėmė „Fenerbahče“ spurtą?

– Sunku pasakyti. Rungtynės yra 40 minučių ir prieš mus, deja, yra komanda, kuri labai moka nubausti už klaidas. Turi būti 40 minučių susikaupęs ir kiekvienas žaidėjas turi kažką įnešti. Man, labai gaila, kad turėjome daug laiko pasiruošti, ruošėmės 3-4 dienas, kas šioje sezono stadijoje yra labai retas atvejis ir kažkuriose situacijose mes nesupratome savo darbo: nesupratome jų stiprių rankų, kaip kuriose situacijose mes juos atakuosime ar stabdysime. O jei kažką susikūrėme, deja, prametėme.

– 43 taškai yra klubo rezultatyvumo antirekordas. Ar tai gali kirsti per psichologiją tolimesnėje serijoje?

– Manau, kad šita komanda parodė charakterį. Rekordai ir antirekordai visą laiką keisis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAS PER PAISTALAI

KAS PER PAISTALAI portretas
Jei turi problemų su psichika ar kitais organais-neik į aikštelę arba apskritai nežaisk krepšinio nacionalinėje komandoje,Europiniame lygyje.Žaisk savo kiemo,namo,mokyklos rinktinėje ir tegul tave dar prižiūri psichologas arba koks socialinis darbuotojas. Problema-negebėjimas ir noras kovoti už komandos ,už šalies garbę.Kada komandoje ar klube dominuoja savos tautos atstovai,apart komercinių dalykų veikia ir nacionalinis,tautinis faktorius,kuris neretai,sunkiu momentu,gali tapti lemiamu.Kada viskas pagrįsta tikpiniginiu argumentu-atitinkamas ir rezultatas.Tereikia prisiminti auksinės LIETUVIŠKOS rinktinės ,kurioje buvo vien Lietuvos didžiavyriai laikus.Ar jiems reikėjo psichologų,ar kas nors skundėsi,kad nesusitvarko su įtampomis?Treneris taipogi turi turėti kažką"tarp kojų".

ygu

ygu portretas
Sunkiai sunkiai, bet Zalgiris jau buvo pasiekes pergaliu kelia ir rades zaidima, bet sis arogantiskasis komandos vadovas vel viska gana greit sugriove-matesi, kad zaidejai nedrista mesti i krepsi, bijo, rankos dreba....stai jums ir rezultatas. Kas mums is to, kad vel po rungtyniu ta pati dainele-"As prisiimu visa atsakomybe uz pralosima". Vis tik Zalgiris ir taip daug pasieke si sezona

hebra

hebra portretas
reikia pripazinti kad Zalgiris ir taip daug pasieke ,zaidejai paluze psixologiskai,apreks jeigu neimesiu, vat ir bijo mestii krepsi ,8 vieta tai viskas ks galejo pasiekt su sita komanda,yra 4—6 zsidejai be ateities,jokio progreso.kurie tik vietas uzima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių