S. Galdikas apie kivirčą su M. Echodu: tai įvyko ne už nieką

Kai Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pirmadienio vakarą sukosi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzinės serijos mačo aistrose, Simas Galdikas veiksmą stebėjo iš pirmosios eilės ant parketo.

„Apmaudu, kad negalėjau žaisti“, – kalbėdamas su „BasketNews.lt“ teigė 32-ejų krepšininkas.

203 cm ūgio „Neptūno“ vidurio puolėjui pirmąsias serijos su Panevėžio „Lietkebeliu“ rungtynes teko praleisti dėl diskvalifikacinės pražangos.

Šią S. Galdikas gavo antrosios pusfinalio dvikovos sostinėje pradžioje, kai po kontakto su Vilniaus „Ryto“ puolėju Martynu Echodu pasikarščiavo ir jį pastūmė galva.

„Bičiuliai vėliau juokavo, kad turėčiau Zidane‘o marškinėlius nusipirkti“, – sakė palyginimų su kadaise varžovą galva atakavusia prancūzų futbolo legenda sulaukęs S. Galdikas.

Iškart po karštų rungtynių rūbinėje „Neptūno“ krepšininkas nepanoro komentuoti situacijos – tada jo emocijos dar buvo neatvėsusios.

Už auklėtinį advokatavo Kazys Maksvytis, prašęs LKL atstovų atkreipti dėmesį į pačio M. Echodo veiksmus serijos metu.

„M. Echodas šioje serijoje virto Žygimantu Skuču ir pats pirmose rungtynėse smaugė S. Galdiką, vėliau boksavo. Simas nesusilaikė ir už tai gavo diskvalifikaciją. Šitas dalykas brendo visą seriją“, – spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis.

Į M. Echodo veiksmus dėmesį atkreipė ir S. Galdikas.

„Galiu pasakyti tiek, kad tai įvyko ne už nieką, – paklaustas apie varžovo veiksmus, trumpai atsakė puolėjas. – O man pačiam gaila, kad turėjau praleisti pirmąsias pusfinalio serijos rungtynes.“

Už nemalonų epizodą S. Galdikas taip pat sulaukė ir piniginės baudos. LKL už nesportišką elgesį jam skyrė sumokėti 700 eurų, dar 440 eurų – už diskvalifikacinę pražangą.

Krepšininkas ant parketo sugrįš trečiadienį, kai Panevėžyje startuos antrosios mažojo finalo serijos rungtynės.

Pirmosiose „Neptūnas“ varžovus nugalėjo 89:77.

„Su komanda turėjome pietus dieną prieš šias rungtynes, visi susėdome, pasikalbėjome. Ir ką – komanda super sužaidė. Gaila, kad neturėjau progos prisidėti prie to rezultato, bet sėdėjau šalia aikštės, palaikiau. Po serijos su „Rytu“ visi jautėme psichologinį nuovargį, bet nuoširdžiai pakalbėjome, užbraukėme liniją ir iš naujo kibome į kovą. Tikrai nesinorėjo laidoti sezono. Pirmą gerą žingsnį serijoje jau padėjome“, – pasakojo S. Galdikas.

Šalia parketo klaipėdietis bene garsiausiai šūkavo jį vidurio puolėjo pozicijoje pakeitusiam Gyčiui Masiuliui.

G. Masiulis uostamiestyje surengė tikrą šou į surinkdamas 46 naudingumo balus, tapo LKL atkrintamųjų rekordininku.

„Mūsų Gytis tai tikrai nenustebino, nes žinome, kad jis gali gerai sužaisti. Gal jis pats labiau nustebo dėl tokio rezultato. Jis tikrai yra jaunas ir perspektyvus, tad normalu, kad kartais gali iššauti. Manau, dar ne kartą tai pamatysime“, – komandos draugą gyrė S. Galdikas.


Šiame straipsnyje: Simas GaldikasNeptūnasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

frajeris

frajeris portretas
reikėjo vožtelėti taip, kad neatsikeltų.

Tikras bachuras

Tikras bachuras portretas
Kazkaip neramu- jauciu, kad dar bus razborke.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių