„Raptors“ treneris: nesitikėjome, kad J. Valančiūnas taip dominuos Vasaros lygoje

Jonas Valančiūnas sėkmingai sužaidė savo pirmąjį sezoną nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), o dabar dar sėkmingiau rungtyniauja NBA vasaros lygoje.

Toronto „Raptors“ treneris Dwane‘as Casey su „Blazzers Edge“ žurnalistu pasidalino mintimis apie aukštaūgį iš Lietuvos. Jis pasidžiaugė lietuvio progreso bei žaidimu vasaros lygoje. Anot stratego, jis rinktų J.Valančiūną naudingiausiu Las Vegaso vasaros lygos žaidėju.

Apie jo potencialą: „Aš matau būsimą „Visų žvaigždžių rungtynių“ žaidėją. Jis dar tokio lygio nepasiekė, bet manau, kad tai pamatysime ateityje. Jis augs, kaip žaidėjas, tuo pačiu augs ir komanda“.

Apie tiklsus vasaros lygoje: „Mes nesitikėjome jį pamatyti dominuojantį fiziškai. Mes norėjome, kad jis atrastų save, „skaitytų“ gynybos baudos aikštelėje veiksmus, priimtų gerus sprendimus, perduodamas kamuolį. Būtent tai jis ir daro. Kadangi komandoje neturime Roy‘aus Hibberto, Brooko Lopezo ir kitų geriausių NBA vidurio puolėjų, norėjome, kad J.Valančiūnas įvertintų žaidimo greitį. Jis atliko puikų darbą, priimdamas sprendimus, „skaitydamas“ situaciją ir atlikdamas gerus perdavimus. Tai yra būtent tai, ko mes norėjome, o jis būtent tai gavo iš vasaros lygos“.

Apie artėjantį sezoną: „Kitą sezoną jis dažniau gaus kamuolį. Bus puiku, kai jis bus vyresnis ir galės susitvarkyti su atsakomybę, kurią atneša žaidimas per jį. Gerai yra tai, kad šiuo metu J.Valančiūno žaidimas nuims šiek tiek spaudimo nuo Rudy Gay‘aus ir DeMaro DeRozano pečių. Kai J.Valančiūnas gaus kamuolį „ant ūso“, jiems atsivers daugiau erdvės, jie galės įkirsti, jie galės pulti. Jonas taip pat gali atmesti kamuolį. Tai tikrai sumažins spaudimą“.

Apie jau firminiu tapusį klaidinantį judesį: „Jonas yra jį įvaldęs. Rankas į viršų, nuleidi ir leki. Arba jis pataiko metimą iš vidutinio nuotolio, arba varžovas „pakimba“ ant to klaidinančio judesio. Jis atliko didelį darbą, tobulindamas tą judesį. Manau, kad tai jam labai pravers, prasidėjus sezonui“.

Apie patobulintą anglų kalbą: „Jo anglų kalba yra dešimtkart geresnė už mano lietuvių. Jo anglų kalba yra labai patobulėjusi. Praėjusiais metais aš rėkdavau, o jo reakcija būdavo paprasta: gerai, treneri. Jis nė trupučio nesuprasdavo, ką aš sakydavau. Dabar jis supranta NBA žargoną, visus kasdienius žodžius. Jis visa tai išmoksta, tad žaidimo metu jam pavyksta geriau susikalbėti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių