Po šalto dušo pasaulio čempionato starte lietuvaitės stoja į kovą dėl išlikimo

Klaipėdoje ir Panevėžyje ketvirtadienį prasidėjo 2013 metų pasaulio 19-mečių merginų krepšinio čempionatas. Per pirmąsias rungtynes mūsų komanda pralaimėjo amerikietėms 47:113.

Didžiulį skirtumą buvo galima nuspėti. Amerikietės yra pasaulio čempionės ir į Lietuvą atvyko nusiteikusios apginti titulą. Lietuvos rinktinė, kurios dauguma žaidėjų yra metais ar dvejais jaunesnės, šiuo metu pasaulio čempionėms prilygti negali.

„Panelės gavo pirmą krikštą, visos žaidė pirmas tokio lygio rungtynes. Nenuostabu, kad žaidėjos nesusitvarkė su savimi, su psichologija. Amerikietės parodė savo klasę ir per pirmąsias 5 minutes mums tai paralyžiavo ir kojas, ir rankas, ir galvas, - po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Kol truputėlį įsižaidėme, jos pabėgo labai toli. Mums reikėjo tiesiog pagauti savo žaidimą, ritmą ir galvoti apie rytdieną. Tai buvo tik pirma diena, pirmas krikštas, mums turnyras prasidės rungtynėmis su Maliu. Bandysime pamiršti tai, kas buvo šiandien, o rytoj bus nauja diena.“

Pasak Lietuvos rinktinės vyriausiosios trenerės Diliaros Velišajevos, komanda pasistengs išmokti iš amerikiečių gautas pamokas, jaunoms žaidėjoms tai bus neįkainojama patirtis.

„Nesugebėjome laiku grįžti į gynybą, nesustabdėme jų greito puolimo, turi aktyviau dirbti vidurio puolėjos. Šios rungtynės bus labai naudingos merginoms. Mums svarbiausios rungtynės bus penktadienį su Malio krepšininkėmis. Privalome jas įveikti, kad patektume į antrąjį etapą“, - tvirtino D. Velišajeva.

Rezultatyviusia Lietuvos rinktinės žaidėja per rungtynes su amerikietėmis buvo Ieva Kazlauskaitė. 14 taškų pelniusi krašto puolėja teigė, kad merginos aikštėje tiesiog stengėsi kovoti iš visų jėgų.

„Rezultatas viską pasako - jos yra aukštesnio lygio žaidėjos. Žinojome, kad bus labai sunkios rungtynės, stengėmės, kiek galėjome“, - sakė krepšininkė.

Penktadienį 18 val. Panevėžio „Cido“ arenoje Lietuvos krepšininkės susikaus su Malio ekipa. Afrikietės į Lietuvą atvyko tik pirmosios turnyro dienos rytą, tačiau ketvirtadienį prieš savo rungtynes su Kinija dar spėjo ir pasitreniruoti. Komandai tai nepadėjo, Malis nusileido Kinijos ekipai 44:97.

Pirmąsias Lietuvos rinktinės rungtynes Panevėžyje stebėjo 1300 žiūrovų. Įėjimas į rungtynes nemokamas, todėl komanda laukia solidaus palaikymo ir per mačą su Maliu.

Visi ketvirtadienio rungtynių rezultatai

A grupė: Serbija - Korėja 88:79, Brazilija - Rusija 66:63.
B grupė: Australija - Argentina 69:48, Ispanija - Japonija 84:70.
C grupė: Kanada - Senegalas 20:0, Prancūzija - Olandija 81:58.
D grupė: JAV - Lietuva 113:47, Kinija - Malis 97:44.

Penktadienio rungtynių tvarkaraštis

Klaipėda
13.30 Korėja - Brazilija
15.45 Rusija - Serbija
18.00 Ispanija - Argentina
20.15 Australija - Japonija

Panevėžys (įėjimas nemokamas)
13.30 Senegalas - Prancūzija
15.45 Olandija - Kanada
18.00 Lietuva - Malis
20.15 Kinija - JAV



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių